Dømt for voldtekt av sovende kvinne på Kongsberg

Mann i 20-åra dømt til fire års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene er dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en sovende kvinne på en fest i Kongsberg i sommer.

Festen var i ferd med å avsluttes, og flere personer hadde sovnet i leiligheten der festen fant sted. En kvinne i 20-åra var blant dem som lå og sov, og det var da mannen ifølge dommen voldtok henne, skriver Laagendalsposten. Senere målinger viste at kvinnen hadde en promille på rundt 2 da voldtekten fant sted.

Tre kamerater av kvinnen ble vitne til hendelsen gjennom et vindu, og forsøkte å stoppe mannen, uten å lykkes, har de forklart i retten. Etter voldtekten satte mannen seg i bilen sin og kjørte, heter det i dommen fra Kongsberg tingrett. Kvinnens kamerater ringte politiet, som pågrep mannen kort tid senere. Han hadde da en promille på litt over 1.

I tingretten ble mannen mandag dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt kvinnen, og han ble også dømt for fyllekjøring. Han erklærte seg ikke skyldig da saken ble behandlet i retten.

Kvinnen selv sov gjennom hele overgrepet, og våknet på sykehuset morgenen etter. Mannen ble også dømt til å betale kvinnen 150 000 kroner i erstatning og 10 000 kroner i bot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer