Dømt for voldtekt i Club 4-lokalene

TRONDHEIM (Dagbladet): En 31 år gammel mann er i Trondheim tingrett dømt til fire år og fire måneders ubetinget fengsel for tre voldtekter av ei 15-årig muslimsk jente inne i sexklubben Club 4s lokaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er frikjent for voldtekt av en annen 15-åring, men dømt for å ha hatt sex med henne mens hun var mindreårig. Begge jentene er tilkjent 100000 kroner hver i oppreisning.

I straffeskjerpende retning har retten lagt vekt på at det var tiltalte som tok med den ene 15-åringen til Club 4-miljøet.

Var beruset

Det pekes også på at jenta var beruset da overgrepene i klubblokalene ble begått, og at 31-åringen retter sin seksuelle interesse mot ungjenter.

I formildende retning er det i dommen lagt vekt på mannens vanskelige bakgrunn. Han opplevde mye vondt før han i 1989 kom til Norge fra en flyktningleir i Irak.

- Min klient valgte å ta betenkningstid i forhold til om han vil anke dommen eller ikke, sier den dømtes forsvarer, advokat Håkon Knudsen.

- Han er veldig glad for at han ble frikjent for den ene voldtekten, men er ikke enig i domfellelsen for de andre voldtektene.

Det var en sterk historie den i dag 17 år gamle muslimske jenta fortalte i Trondheim tingrett i forrige uke:

I tillegg til de tre voldtektene sa hun at hun som 15-åring ble utsatt for en massevoldtekt i Club 4-lokalene, der flere menn utnyttet henne i en sexorgie mens hun var sterkt beruset.

Hun fortalte også at hun var jomfru da 31-åringen tok henne med til Club 4, og at hun i ettertid har fått store sosiale og psykiske problemer. Familien ble rasende og folk fra det iranske miljøet i Trondheim spyttet på henne på gata.

Sexstjerne

Den dømte 31-åringen har hatt en sentral rolle på Club 4, som bartender, dørvakt og sexstjerne i liveshow og film. En periode bodde han også i lokalene, men ble utvist da han ble tiltalt i denne saken.

Club 4-leder Tom Ketil Krogstad (36) sa i sin vitneforklaring at han aldri så den 15-årige jenta beruset eller i seksuell aktivitet de to ukene hun var i klubben. Han hevdet også aldri å ha hørt om noen orgie som involverte jenta.