Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dømt fordi jeg er kjendis

TV-kjendis Kristin Moe (42) var nærmest i sjokk etter at hun fikk lest opp dommen mot seg. - Jeg er uskyldig. Dette er et justismord! Jeg er dømt fordi jeg er en kjent person, sier Moe etter at hun ble dømt til 3000 kroner i bot for å ha medvirket til kjøp av narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Moe var nervøs, men likevel overbevist om at hun ville bli frifunnet da hun satte seg på tiltalebenken i rettssal 127 i Oslo tinghus i går.

Endelig skulle byrettsdommer Ruth Anker Høyer lese opp det Kristin Moe var sikker på var en frifinnelsesdom:

«Kristin Heidi Elisabeth Moe dømmes for overtredelse av straffeloven ' 162 første ledd (narkotikaloven, Dagbladets anmerkning), jamfør femte ledd til en straff av en ubetinget bot stor kroner 3000 - tre tusen - subsidiært seks dagers fengsel.»

Kristin Moe var lamslått.

- Heksejakt

På spørsmål om hun godtar dommen, svarer hennes forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.

- Vi skal drøfte spørsmålet. Min klient tar betenkningstid, men jeg vil anbefale henne å bruke alle rettsmidler mot denne dommen, sier en oppgitt Staff.

- Dette er en dom som ikke kan bli stående. Jeg er offer for en heksejakt. De som kjenner meg vet at jeg aldri vil ha noe med narkotika å gjøre. Derfor er jeg sjokkert, sier Kristin Moe.

- Er du bitter etter at du nå er stemplet som kriminell?

- Bitter? Nei, men skuffet, veldig skuffet. Personlig er jeg av den oppfatning at den eneste grunnen til at jeg er dømt, er at jeg er en kjent person. Det hadde aldri blitt noen sak, dersom jeg ikke hadde vært en offentlig person.

- En parodi

Kristin Moe karakteriserer etterforskningen og rettssaken mot henne som en parodi.

- Jeg håper at det ikke er slike saker politi og påtalemyndighet bruker tida si på. For meg blir dette en parodi.

Kristin Moes medarbeider Toivo Nilsen ble dømt til 500 kroner i bot. Nilsen anket på stedet. Freelance-fotograf Øyvind Fredriksen aksepterte boten på 500 kroner. Den narkomane 41-åringen som satte en sprøyte heroin på TV-Norges regning, fikk en samlestraff på 40 dagers betinget fengsel.

3000 KRONER I BOT: En oppbrakt Kristin Moe (42) og hennes forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff i møte med pressen etter at dommen var falt i går.