Dømt i Brasil — på ferie i Norge

Geir Pettersborg (52) er dømt til 9 år og fire måneders fengsel i Brasil. Nå er han hjemme på ferie i Norge.

NYTER FRIHET I OSLO: Geir Pettersborg er døm til ni år og fire måneders fengsel, nå er han på ferie i Oslo. —?Jeg reiser tilbake til Brasil for å bli renvasket, sier Pettersborg som er glad for å være tilbake i Norge.
Foto: Torbjørn Grønning
NYTER FRIHET I OSLO: Geir Pettersborg er døm til ni år og fire måneders fengsel, nå er han på ferie i Oslo. —?Jeg reiser tilbake til Brasil for å bli renvasket, sier Pettersborg som er glad for å være tilbake i Norge. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Forretningsmannen Geir Pettersborg ble i fjor dømt til fengsel i ni år og fire måneder for organisert kriminalitet, hvitvasking og gjengkriminalitet. Retten i Brasil bygde bevisvurderingen på en økonomirapport fra Økokrim.

—.Jeg har ikke rømt fra Brasil. Jeg kommer til å reise tilbake til Natal i sommer. Nå er jeg på en helt nødvendig ferie, sier Geir Pettersborg til Dagbladet.

— Hvordan kan du være på ferie i Norge, når du er dømt til nesten 10 års fengsel i Brasil?

—Myndighetene i Brasil tok ikke fra meg passet, selv om de har beslaglagt alle verdiene mine, stengt kontiene mine og dømt meg til en lang fengselsstraff, sier Geir Pettersborg.

—Uskyldig dømt

Han understreker på det mest bestemte at han er uskyldig dømt.

— Domstolen i Brasil mente jeg var en del av den farlige B-gjengen. En gruppe kriminelle jeg aldri har hatt noen kontakt med. Dommen er helt meningsløs, og det eneste bevis domstolen i Brasil hadde var en mangelfull økonomirapport fra Økokrim. Likningstallene var korrekt, ellers var alt som kunne være galt feil, sier Pettersborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer