Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt ordfører trekker seg

TRONDHEIM (NTB): Ordføreren i Rissa kommune i Sør-Trøndelag, Astrid Rathe, har bestemt seg for å trekke seg fra stillingen, melder NRK Sør-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rathe er nylig dømt til betinget fengsel i 14 dager og 5000 kroner i bot for å ha forfalsket et dokument fra den lokale banken. Hun har ikke fungert som ordfører siden saken ble kjent.

Byttet ut

Dokumentforfalskningen skjedde i forbindelse med salg av en tømmertilhenger, og med utgangspunkt i et brev fra Stadsbygd Sparebank.

 Brevets opprinnelige tekst ble byttet ut med en annen tekst, slik at mottakeren fikk et brev med uriktig innhold. Hensikten var å gi kjøperen inntrykk av et tømmertilhengeren var fri for heftelser.

  Astrid Rathe representerer Arbeiderpartiet. Da det i desember i fjor ble kjent at hun var under etterforskning, søkte hun om fritak fra alle sine kommunale verv så lenge saken var til behandling.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!