Dømt sammen med Betew

Mannen som nå er pågrepet i Nokas-saken, er tidligere dømt sammen med dødsranssiktede Metkel Betew.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 34 år gamle mannen fra Oslo ble pågrepet hjemme klokka 13.30 i dag. Politiet har siktet ham for grovt ran med døden til følge eller medvirkning til dette. Politiet mener han deltok i anslaget mot Nokas-tellesentralen 5. april i fjor.

34-åringen er kamerat med flere av de 27 personene som er siktet i sakskomplekset i Nokas-saken. 34-åringen har kjent David Aleksander Toska i mange år.

Politiet har etterretningsopplysninger som knytter flere av de dødsranssiktede til 34-åringen, får Dagbladet.no opplyst.

Dømt for ran

34-åringen er et kjent navn for politiet. 12. februar 2001 ble han i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for ran av pengetransport i Sparebanken NOR\'s filial i Bogstadveien i Oslo. Ranerne fikk med seg 954.000 kroner.

Før dette var 34-åringen dømt i alt fem ganger. Tidligere domfellelser omfatter både vinningskriminalitet, legemsbeskadigelse og overtredelser av vegtrafikkloven.

Også Metkel Betew, som nå er siktet for dødsranet i Stavanger, ble dømt for ranet i Bogstadveien. Betew fikk fengsel i to år og ni måneder.

I tillegg ble en 34 år gammel kamerat av de begge - også han siktet for dødsranet i Stavanger - dømt i saken.

Fremstilles fredag

34-åringen er tidligere representert av advokat Arild Langenes.

- Det er vanskelig for meg å kommentere denne saken nå. Jeg har ikke fått noen informasjon fra politiet i Stavanger, sier Langenes til Dagbladet.no

34-åringen er ennå ikke avhørt i saken. Han blir fremstilt for varetektsfengsling på fredag. Politiinspektør Bjørn Andersen ved Rogaland politidistrikt ønsker ikke å kommentere om 34-åringen er en kjenning av politiet.

- Jeg kan bekrefte at en person er pågrepet i dag, sier Andersen.

Politiet skal ha gjennomført omfattende kommunikasjonskontroll i kretsen til 34-åringen.

I alt 27 personer er siktet i sakskomplekset i Nokas-saken. 10 personer er DNA-koblet til utstyr som kan knyttes til dødsranet. Jusuf Hani er den eneste av de etterlyste som ikke er pågrepet.