DØMT: En 45-år gammel mann ble i dag i Göteborg tingrett dømt til 12 års fengsel etter å ha skutt ekskonas nettdate i ansiktet. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
DØMT: En 45-år gammel mann ble i dag i Göteborg tingrett dømt til 12 års fengsel etter å ha skutt ekskonas nettdate i ansiktet. Foto: Björn Larsson Rosvall / TTVis mer

Dømt til 12 år i fengsel etter at han skjøt ekskonas nye nettdate i ansiktet

Overlevde angrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da 45-åringens ekskone møtte en ny mann på internett, rant det over for ham. Han oppsøkte den lykkelig uvitende mannen og skjøt ham i ansiktet.

Mannen, som er i 30-årene, overlevde angrepet, og kunne selv utpeke den forsmådde eksmannen som gjerningsmannen. Det skriver svenske Expressen.

Det er dette vitnemålet som lå til grunn da 45-åringen i dag ble dømt til 12 år i fengsel.

- Sjalusi

Den fornærmede i saken skal ha vært ute med noen venner og spist pizza. Da han kom hjem og skulle låse seg inn i leiligheten sin, kom en mann ut av skyggene i oppgangen.

Skuddet han avfyrte gikk inn gjennom mannens kinn og ut gjennom skulderen. Ifølge forklaringer i retten, ville det fått dødelig utfall om han ikke hadde fått legehjelp.

45-åringen skal også i forkant av angrepet ha kontaktet mannen. Han forklarte da at han fortsatt var gift med kvinnen, men ifølge aktor Petra Hallin hadde de da allerede vært skilt i tre år.

- Som jeg har forklart for retten, ligger det sjalusi, og etter min oppfatning en form for ære, til grunn for udåden, sier hun ifølge den svenske avisa.

Frifunnet for drapsforsøk

I dommen heter det at «det ikke finnes noe teknisk bevis som knytter 45-åringen til åstedet på gjerningstidspunktet. Det ble gjennomført omfattende etterforskning på åstedet, men verken DNA- eller blodspor kunne knyttes til 45-åringen».

Likevel vektla retten den fornærmedes forklaring såpass tungt at de har funnet det hevet over enhver tvil at det er eks-mannen som er gjerningsmannen.

Samtidig blir 45-åringen frifunnet for et annet tiltalepunkt - drapsforsøk på en kamerat av offeret som også befant seg i oppgangen da han åpnet ild.

Expressen har ikke vært i kontakt med 45-åringens forsvarer etter dommen, men advokat Per Svedlund sa etter tiltalen at hans klient ikke erkjente straffeskyld.