Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til 13 års fengsel i omfattende nettovergrepssak

Mannen er dømt for til sammen 487 tilfeller av nettovergrep mot 256 barn, ifølge NTB.

FREMMEDE: Via plattformene Omegle og Skype skal den siktede mannen ha fått kontakt med barna. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
FREMMEDE: Via plattformene Omegle og Skype skal den siktede mannen ha fått kontakt med barna. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

En mann i 40-åra er dømt til 13 og et halvt års ubetinget fengsel i en omfattende nettovergrepssak på Romerike. Det melder NTB.

Til sammen er mannen dømt for 198 tilfeller av voldtekt av barn under 14 år ved at han har fått barna til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, ifølge NTB.

Han er også dømt for 180 tilfeller hvor han har forledet barn mellom 14 og 16 år til seksuell omgang med seg selv, og 76 tilfeller hvor han har forledet barn til seksuelt krenkende atferd.

Alt i alt ble mannen dømt for 487 tilfeller av seksuelle nettovergrep mot 256 barn.

Mannen ble også dømt til å betale hvert av barna mellom 100 000 og 175 000 kroner i erstatning

«Operasjon OS»

Under navnet «Operasjon OS» har politiet etterforsket svært omfattende digitale spor. Disse ledet dem til fornærmede barn mellom ni og 16 år.

De fornærmede er fra ulike deler av landet. Mange er fra Trøndelag og områdene omkring Bergen og Stavanger.

Overgrepene skal ha startet med samtaler på KIK (chatte-app, journ.anm.) eller Omegle, og så forflyttet over til Skype.

Statsadvokaten hadde bedt om 14 års fengsel i saken, ifølge TV 2.

- Erkjent nettovergrepene

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med forsvarer til mannen i 40-åra, advokat Gard André Lier, som har opplyst at mannen har erkjent å ha utført nettovergrepene.

- Over flere år har han sendt ut meldinger til tilfeldige ofre. Ofte har han bare skrevet «hei» og sett hvem som har respondert. Sånn sett har han forsøkt å få kontakt med langt flere enn de han er siktet for, uten å lykkes, har Lier tidligere uttalt til Dagbladet.