Vinstra-drapet

Dømt til 13 års forvaring for drapet på Laura Iris Haugen (16)

- Drapet er nitid planlagt og gjennomført uten hensyn til respekt for menneskelivet, og helt uten reell anger.

DREPT VED HJEMMET: Laura Iris Haugen (16) ble drept like utenfor familiehjemmet på Vinstra 31. oktober i fjor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DREPT VED HJEMMET: Laura Iris Haugen (16) ble drept like utenfor familiehjemmet på Vinstra 31. oktober i fjor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 17-årige gutten som var tiltalt for å ha drept 16-årige Laura Iris Haugen på Vinstra i fjor, er i Nord-Gudbrandsdal tingrett dømt til 13 års forvaring, med en minstetid på åtte år.

17-åringen dømmes også til å betale oppreisning og skadeerstatning.

- Min klient ble gjort kjent med dommen i går, torsdag. Dommens resultat er et annet enn det denne side prosederte på, og det vil nå vurderes en anke, skriver 17-åringens forsvarer, Nora Hallén i Advokatfirmaet Elden, i en e-post til Dagbladet.

Hun har videre følgende kommentar til dommen:

- Jeg finner den ensidig, og retten utelater vurderinger av flere sentrale forhold fra bevisførselen, og jeg er videre uenig i premissene som leder til resultatet.

Begge foreldrene til Iris er tilkjent 275 000 kroner hver i oppreisning. I tillegg får paret til sammen 59 275 i skadeerstatning. Den skadde 57-årige naboen får 125 000 i oppreisning, samt 19 761 i skadeerstatning.

- Nøye planlagt

I dommen heter det blant annet at «drapet var nøye planlagt. Det ble gjennomført med et klart og fast forbrytersk forsett over tid. Det var brutalt og med seksuelle undertoner», og videre at «drapet var motivert av ren drapslyst».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer