Nettovergrep

Dømt til 15 års fengsel for voldtekt og nettovergrep

Sto tiltalt for overgrep mot 53 jenter i alderen 12 til 18 år.

INTERNETT-VOLDTEKT: Saken er blant de mest alvorlige nettovergrepssaken ført i en norsk domstol noensinne. Statsadvokat Anders Mandal Funnemark (bildet) sier konsekvensene av å bli utsatt for et nettovergrep er like store som fysiske overgrep. Her sammen med politietterforsker Mona Jenssen. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
INTERNETT-VOLDTEKT: Saken er blant de mest alvorlige nettovergrepssaken ført i en norsk domstol noensinne. Statsadvokat Anders Mandal Funnemark (bildet) sier konsekvensene av å bli utsatt for et nettovergrep er like store som fysiske overgrep. Her sammen med politietterforsker Mona Jenssen. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 27 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 15 års fengsel.Mannen, som er født i 1989, sto tiltalt for voldtekt og nettovergrep mot 53 jenter i alderen 12 til 18 år.Rettssaken, som startet i 25. april i år, er en av de mest alvorlige nettovergrepssaken som har vært ført for retten i Norgen noensinne.

Sju av sakene gjaldt den mest alvorlige voldtektsbestemmelsen - mannen var tiltalt for å ha tvunget jentene til å utføre seksuelle handlinger på seg selv på en svært smertefull eller krenkende måte, mens han fulgte med via webkamera.

Mannen er også dømt til å betale større erstatningsbeløp til en lang rekke av sine ofre. Samlet beløper oppreisningen seg til 3 375 000 kroner.

- Sadistiske trekk

Som koordinerende bistandsadvokat representerte Christian Lundin, Advokatfirmaet Ness Lundin DA, alle de fornærmede i saken.

- Nettovergrepssaken mangler sidestykke i norsk rettspraksis. Domfelte dømmes for 10 voldtekter, sju voldtektsforsøk og en rekke andre grove handlinger. Retten legger korrekt til grunn at tiltalte handlet kynisk, hensynsløst og ufølsomt, sier Lundin og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer