Dømt til 18 års fengsel for drapet på Jonna Rask

Retten mener drapet var «begått med stor brutalitet».

MINNET: Vennene til den drepte svenske kvinnen Jonna Rask (25) la ned blomster og hilsener utenfor leiligheten der hun ble drept i Fredensborgveien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MINNET: Vennene til den drepte svenske kvinnen Jonna Rask (25) la ned blomster og hilsener utenfor leiligheten der hun ble drept i Fredensborgveien. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 29 år gammel mann er dømt til 18 års fengsel for drapet på svenske Jonna Rask (26). Tre andre menn er dømt til mellom tre og fem års fengsel for medvirkning.

Dommen i Oslo tingrett er enstemmig, og i dommen beskrives drapet på kvinnen som et drap «begått med stor brutalitet».

Den 26 år gamle kvinnen ble knivdrept i en leilighet i Fredensborgveien i Oslo 30. april i fjor. Hennes svenske kjæreste ble livstruende skadd, men overlevde.

Dommen til den 29 år gamle hovedmannen er tre år mildere enn det aktor, statsadvokat Inga Bejer Engh, lå ned påstand om.

En 21-åring som var til stede under drapet, men uten å hindre det, er dømt til fem års fengsel. Aktor ba opprinnelig om 14 års fengsel for ham.

De to andre tiltalte befant seg utenfor leiligheten. En 26-åring, broren til hovedtiltalte, er dømt til fengsel i tre år og seks måneder. Han var ikke til stede i retten da dommen falt.

Den fjerde tiltalte, en 27 år gammel mann, er dømt til tre års fengsel.

Aktors påstand for de to siste tiltalte var henholdsvis åtte og sju års fengsel.

(NTB)