Dømt til 18 års fengsel for Etterstad-drapet

Almir Ros (48).

DØMT: Almir Ros er dømt til 18 års fengsel for drap og drapsforsøk. Han hadde på seg disse klærne da drapet ble utført. Foto: Politiet
DØMT: Almir Ros er dømt til 18 års fengsel for drap og drapsforsøk. Han hadde på seg disse klærne da drapet ble utført. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 48 år gamle italieneren som drepte en mann og forsøkte å drepe en annen på Etterstad i Oslo i november i fjor, er dømt til 18 års fengsel.

Dommen er i tråd med aktors påstand. Han får 327 dager i fradrag for utholdt varetekt og må betale de etterlatte til sammen rundt 2,1 millioner kroner i erstatning og oppreisning, skriver NTB.

Den 47 år gamle italieneren Almir Ros, alias Gianluca Ros, ble pågrepet natt til søndag 17. november i fjor og ble siktet for drap og drapsforsøk etter at han gikk til angrep på et homofilt samboerpar i en lavblokk på Etterstad seint på kvelden lørdag 16. november.

Den siktede ble i går etterlyst og politiet beskrev at at han gikk i kvinneklær og en blond parykk under hendelsen der en 40 år gammel mann ble drept, og en 35-åring ble alvorlig skadd av et stikk- eller huggvåpen. Drapsmannen ventet i oppgangen utenfor parets leilighet etter at de kom hjem fra ferie, og slo til mot dem før de kom seg inn i leiligheten.

Dagbladet oppdaterer saken