DØMT: Shannon Guess Richardson er dømt for å ha sendt giftbrev til president Barack Obama. Foto: AP Photo/Texarkana Gazette, Evan Lewis
DØMT: Shannon Guess Richardson er dømt for å ha sendt giftbrev til president Barack Obama. Foto: AP Photo/Texarkana Gazette, Evan LewisVis mer

Dømt til 18 års fengsel for giftbrev

En 36 år gammel seksbarnsmor i Texas, som sendte brev med giftstoffet ricin til president Barack Obama, er dømt til 18 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Shannon Guess Richardson sendte i mai i fjor tre brev med den dødelige giften ricin. Ett av dem adresserte hun til Obama, ett til New Yorks borgermester Michael Bloomberg og ett til Mark Glaze, lederen for en organisasjon som arbeidet for strengere våpenkontroll.

I brevene framsatte hun også trusler mot de tre, fordi de hadde tatt til orde for strengere våpenkontroll.

36-åringens motiv hadde slett ikke noe med våpen å gjøre, ettersom hun selv gikk til politiet og anklaget ektemannen Nathan, som akkurat hadde krevd skilsmisse, for å ha sendt brevene.

Richardson, som tidligere hatt mindre roller i TV-serier som «The Walking Dead» og «The Blind Side», spilte åpenbart lite overbevisende og politiet fattet mistanke til henne.

I avhør tilsto etter hvert 36-åringen at det var hun som hadde skaffet til veie ingrediensene og produsert den dødelige giften, og som skrev og sendt brevene.

Ingrediensene kjøpte hun på nettet i ektemannens navn, og hun sørget også for at de ble sendt til en postboks hun hadde leid i hans navn.

Ricin regnes som et av verdens farligste giftstoffer og er 1.000 ganger mer dødelig enn cyanid. Pustes giften inn, lammes åndedrettet slik at man dør.

(NTB)