Dømt til 21 års fengsel for drapene i Overhalla

De etterlatte får rekordhøy erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bahadr Mirzaolimov ble i dag dømt til 21 års fengsel for drap begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Dommen omfatter også et alvorlig overgrep.

Ingen tvil

- Det foreligger ikke tvil om at tiltalte har gjort dette, sa tingrettsdommer Lisa Elin Bech i retten i dag, skriver Adressa. Hele dommen er offentlig, og Bech maner pressen til å være forsiktig med å gjengi detaljer fra dommen. Saken er blitt karkaterisert som en av landets mest alvorlige drapssaker. Bahadir Mirzaolimov stod tiltalt for drapet på Anne Grete Vollum (35) og sju år gamle Cicilie Watnan Lian, som døde natt til 30. april i år.

Anker ikke

Mirzaolimov har tatt betenkningstid, men ifølge hans advokat Arve Opdal er det mest sannsynlig at han godtar dommen.

– Hovedbudskapet fra ham er at han ikke tenker på å anke, men han vil bruke svarfristen på to uker til å ta et endelig standpunkt, sier Opdal til NTB.

Den 27 år gamle usbekeren har erkjent drapet på Vollum, men sier han ikke husker å ha drept den sju år gamle jenta, og erkjente derfor ikke straffskyld for dette. Han innrømmer likevel at ingen andre kan ha drept Cicilie.

Det var lagt ned påstand om 21 års fengsel, og forsvarer Arve Opdahl har tidligere fortalt at Mirzaolimov har forberedt seg på en streng straff.

DOBBELTDRAP: Doppeltdrapet tidligere i år rystet det lille lokalsamfunnet Overhalla i Nord-Trøndelag. Foto: Frank Karlsen
DOBBELTDRAP: Doppeltdrapet tidligere i år rystet det lille lokalsamfunnet Overhalla i Nord-Trøndelag. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Rekordhøy erstatning

Namdal tingrett har dømt usbekeren til å betale 456 000 kroner for tap av forsørger til den ti år gamle jenta som overlevde, mens hennes far får 450 000 kroner i tap av fremtidige inntekter. Ti-åringen er også tilkjent 380 000 kroner i oppreisining.

- Det er det høyeste beløpet en norsk rett har dømt noen til å betale i oppreisning, sier bistandsadvokat Inger J. Dehlie til Adressa.

Beløpet var likevel godt undetr det bistandsadvokatene på forhånd hadde bedt om.

Rettsaken startet i Namdal tingrett 22. oktober, og bevisførselen var over fredag 26. oktober.

Dømt til 21 års fengsel for drapene i Overhalla