Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til 21 års fengsel for giftdrap

Frostating lagmannsrett har dømt Terje Wiik (56) til 21 års fengsel for giftdrap på Inger Lise Bakken i Trondheim i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten har dermed omgjort forvaringsdommen fra Trondheim tingrett, og Wiik har fått medhold i sin anke over tingrettens straffutmåling.

Terje Wiik ble i 2000 kjent skyldig i overlagt drap - med giftstoffet thallium - på sin tidligere kjæreste Inger Lise Bakken. Dommen ble fastsatt til lovens strengeste straff - 21 års fengsel og ti års sikring.

Etter en lovendring, som medførte at sikringsdommen falt bort, tok påtalemyndigheten saken opp på nytt med påstand om at fengselsstraffen måtte omgjøres til forvaring.

Trondheim tingrett ga i 2003 påtalemyndigheten medhold, og fastsatte straffen til forvaring med en minstetid på ti år - og mulighet for forlengelse. Det er denne dommen som har vært tema for ankesaken, der lagmannsretten onsdag avsa dom.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media