Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til 21 års forvaring

Giftdrapsdømte Terje Wiik (55) er farlig og kan begå nye straffbare handlinger, mener Trondheim tingrett. De dømte ham i dag til lovens strengeste foraringsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tingrettdommer Tor Langbach og de to meddommerne fulgte påstanden fra statsadvokat Kaia Strandjord, melder Adressa.

I desember 2000 ble Wiik funnet skyldig i å ha drept 40 år gamle Inger Lise Bakken med gift. Hans tidligere kjæreste og nabo led kraftig i sju måneder før hun døde. Han var hele tiden vitne til hva som skjedde med henne uten å gripe inn.

- Terje Wiik så henne lide i over sju måneder. Det viser at han er i stand til å planlegge slike handlinger over tid, sa Strandjord i sin prosedyre, melder Adressa.

Rettspsykiaterne mener Terje Wiik kan drepe igjen dersom han skulle bli avvist av en kvinne.

Dersom de ikke endrer denne vurderingen kan Wiik holdes innesperret ut over de 21 årene, og bli sittende inne resten av sitt liv. Retten har satt ti år som minstetid før Wiik kan søke om å få slippe fri.

Wiik anker dommen, sier hans forsvarer John Christian Elden til Adressa.no.

(Dagbladet.no)

<B>FARLIG: Terje Wiik var vitne til at sin tidligere kjæreste led i sju måneder, iscenesatt av ham selv. I dag ble han dømt til 21 års forvaring.