Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til 25 års fengsel

Puttet datteren (2 mnd) i mikro-ovnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Joshua Mauldin puttet sin to måneder gamle datter Ana i mikrobølgeovnen på et hotellrom i Galveston i Texas.

I dag ble han dømt til 25 år bak lås og slå, av juryen som i går fant ham skyldige på alle punkter i tiltalen.

Statsadvokat Xochitl Vandiver ba om livstidsstraff, men er likevel fornøyd med dommen.

- Dette er en sensasjonell sak, men det er svært viktig at folk midt oppe i dette husker på at dette dreier seg om barnemishandling, sier hun til nyhetsbyrået AP.

I kjøleskapet

Ana lå inne i mikrobølgeovnen i mellom 10 og 20 sekunder, og fikk andre - og tredjegrads forbrenninger på et øre, kinnet, hendene og skuldrene og måtte ha to hudtransplantasjoner. Deler av hennes venstre øret måtte også fjernes.

Like før den unge faren la Ana i mikrobølgeovnene, skal han også ha puttet hnne i en safe og i kjøleskapet.

Mauldin (20) mente selv han ikke er straffskyldig i saken fordi han var psykotisk i gjerningsøyeblikket. Dette påpekte statsadvokat Xochitl Vandiver at juryen ikke måtte tro noe på.

- Mauldin er kjent for å lyve om psykiske problemer for å komme seg ut av trøbbel, og først hevdet han at datterens skader skyldtes solbrenthet, poengterte hun.

Moren gråt

Mauldin skal ha fått tårer i øynene da straffeutmålingen ble lest opp i retten i dag. Moren hans, Joanie, gråt høyt. Hun mener sønnen ikke forstod hva han gjorde da han mishandlet sin lille datter.

Ana har nå blitt ett år gammel, og bor nå hos fosterforeldre. Fostermoren Heather Croxton forteller at den lille jenta hyler under den daglige rengjøringen av brannsårene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media