Dømt til 421 år for voldtekt

Holdt amerikansk tenåring fanget i en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går innrømmet Vinson Filyaw straffskyld for voldtekt og bortføring av en 14 år gammel jente. I dag kom retten i Beaufort i Sør-Carolina med en knallhard dom: 421 år i fengsel.

- Jeg er meget sikker på at du har forkastet din rett til å være medlem av dette samfunnet, sa dommer G. Thomas Cooper før han kom med dommen.

Det var i fjor at Filyaw bortførte en 14 år gammel jente og holdt henne fanget i ti dager i en underjordisk bunker. Der ble hun lenket fast til et rør og voldtatt daglig.

Marerittet tok endelig slutt da hun fikk låne voldtektsmannens mobiltelefon. Han ga den til henne for å spille spill, men i stedet sendte hun en sms til sin mor der hun fortalte hvor hun var.

Etter arrestasjonen begynte Filyaw å skrive ned hva han hadde tenkt og gjort. Deler av manuskripet ble lest opp i retten. Der skildrer forbryteren hvordan han kledde seg ut som politimann og ventet ved en busstasjon.

«Jeg ventet som et rovdyr på at en enslig kvinne skulle komme forbi … Adrenalinet pumpet. Planen min var å arrestere henne stille».

Jenta ønsket å vitne i retten, men greide ikke den følelsesmessige påkjenningen. Hun ble hold av sin mor mens hennes forklaring ble lest opp for retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer