Dømt til 421 år for voldtekt

Holdt amerikansk tenåring fanget i en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går innrømmet Vinson Filyaw straffskyld for voldtekt og bortføring av en 14 år gammel jente. I dag kom retten i Beaufort i Sør-Carolina med en knallhard dom: 421 år i fengsel.

- Jeg er meget sikker på at du har forkastet din rett til å være medlem av dette samfunnet, sa dommer G. Thomas Cooper før han kom med dommen.

Det var i fjor at Filyaw bortførte en 14 år gammel jente og holdt henne fanget i ti dager i en underjordisk bunker. Der ble hun lenket fast til et rør og voldtatt daglig.

Marerittet tok endelig slutt da hun fikk låne voldtektsmannens mobiltelefon. Han ga den til henne for å spille spill, men i stedet sendte hun en sms til sin mor der hun fortalte hvor hun var.

Etter arrestasjonen begynte Filyaw å skrive ned hva han hadde tenkt og gjort. Deler av manuskripet ble lest opp i retten. Der skildrer forbryteren hvordan han kledde seg ut som politimann og ventet ved en busstasjon.

«Jeg ventet som et rovdyr på at en enslig kvinne skulle komme forbi … Adrenalinet pumpet. Planen min var å arrestere henne stille».

Jenta ønsket å vitne i retten, men greide ikke den følelsesmessige påkjenningen. Hun ble hold av sin mor mens hennes forklaring ble lest opp for retten.

- Det han gjorde var det verste mareritt en kan tenke seg, et mareritt ingen skulle behøve å oppleve eller overleve, leste aktor Luck Campbell fra jentas forklaring.

«JEG VENTET SOM ET ROVDYR»: Vinson Filyaw sa seg skyldig rett før rettssaken startet i går.