DRAPSFORSØK MED BALLTRE: Dommen fra Stavanger tingrett er anket til Gulating lagmannsrett. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen, NTB Scanpix.
DRAPSFORSØK MED BALLTRE: Dommen fra Stavanger tingrett er anket til Gulating lagmannsrett. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen, NTB Scanpix.Vis mer

Stavanger:

Dømt til 6,5 års fengsel for drapsførsøk med balltre

25-åring anker.

En 25 år gammel mann fra Rogaland er dømt til seks og et halvt års ubetinget fengsel for å ha slått en bekjent flere ganger i hodet med balltre.

Tiltalte erkjente at han slo fornærmede med balltre, men hevdet volden skjedde i selvforsvar, skriver Stavanger Aftenblad. (krever innlogging)

Dommen, som falt i Stavanger tingrett tirsdag, er anket til Gulating lagmannsrett. Retten er enig med tiltalte i at slagene hadde en foranledning, men ikke i at foranledningen kan føre til frifinnelse på grunn av nødverge.

Voldsepisoden skjedde i august i fjor. 24-åringen var på besøk hos en mannlig bekjent da de to skal ha begynt å krangle. Tiltalen mot mannen ble tatt ut i januar.

I tillegg til seks og et halvt års fengsel for drapsforsøket, er 25-åringen dømt til å betale fornærmede 400 000 kroner i oppreisningserstatning.

(NTB).