Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stavanger:

Dømt til 6,5 års fengsel for drapsførsøk med balltre

25-åring anker.

DRAPSFORSØK MED BALLTRE: Dommen fra Stavanger tingrett er anket til Gulating lagmannsrett. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen, NTB Scanpix.
DRAPSFORSØK MED BALLTRE: Dommen fra Stavanger tingrett er anket til Gulating lagmannsrett. Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25 år gammel mann fra Rogaland er dømt til seks og et halvt års ubetinget fengsel for å ha slått en bekjent flere ganger i hodet med balltre.

Tiltalte erkjente at han slo fornærmede med balltre, men hevdet volden skjedde i selvforsvar, skriver Stavanger Aftenblad. (krever innlogging)

Dommen, som falt i Stavanger tingrett tirsdag, er anket til Gulating lagmannsrett. Retten er enig med tiltalte i at slagene hadde en foranledning, men ikke i at foranledningen kan føre til frifinnelse på grunn av nødverge.

Voldsepisoden skjedde i august i fjor. 24-åringen var på besøk hos en mannlig bekjent da de to skal ha begynt å krangle. Tiltalen mot mannen ble tatt ut i januar.

I tillegg til seks og et halvt års fengsel for drapsforsøket, er 25-åringen dømt til å betale fornærmede 400 000 kroner i oppreisningserstatning.

(NTB).

Hele Norges coronakart