Dømt til 9 år og løslatt av retten

Gamal Hosein fikk ett år mildere straff enn i første rettsinstans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor la ned påstand om 11 års fengsel i går, i dag kom Agder lagmannsrett fram til at Gamal Hosein skal sone 9 år i fengsel. Hosein anket dommen på stedet. I tillegg må han betale sine to barn tilsammen 500.000 kroner.

Politiet fikk ikke medhold i varetektsfengsling fram til soning. Det betyr at Hosein vil være en fri mann inntil Høyesterett har behandlet ankesaken.

- Jeg er glad, men vet ikke helt hva jeg skal gjøre, sier Gamal Hosein til Dagbladet etter avgjørelsen. Han var tydelig overrasket over at han ikke skulle rett i fengsel.

Dermed kunne Gamal sette seg i bilen med en kompis, og fra til leiligheten i Oslo der han har bodd siden han ble løslatt i januar.

Lagmannsretten har kommet til at siden Hosein har vært på frifot siden januar, vil det ikke støte noens rettsfølelse om han er fri inntil saken er endelig avgjort av Høyesterett.

- Jeg er positivt overrasket over avgjørelsen, sier Hoseins forsvarer, John Christian Elden til Dagbladet.

Gamal Hoseins forsvarer, advokat John Christian Elden, har i lang tid varslet at en fellende dom vil bli anket til Høyesterett. Grunnlaget for anken vil trolig blant annet være at Elden mener hans klient ble nektet fri bevisførsel fordi han ikke fikk legge fram resultatet av en løgndetektortest i retten.

I juni 2002 dømte Skien tingrett Gamal Hosein til 10 års fengsel for drapet på sin kone Gry Hosein. Han har likevel vært en fri mann siden januar i år. Han har bodd i Oslo.

Onsdag denne uken svarte juryen ja på spørsmålet om skyld.

Spørsmålet juryen fikk lød slik:

«Er tiltalte Gamal Hosein skyldig å ha forvoldt en annens død ved at han lørdag 13/1-01 i Faresgrillen ved Falkum i Skien kvalte sin hustru Gry Hosein ved å presse fingre mot hver side av hennes strupehode og holde grepet fast inntil hun døde.»

SLIPPES FRI: Gamal Hosein er dømt til 9 års fengsel, men slippes fri før ankesaken er behandlet.