Dømt til å betale 100 000 for voldtektspåstand

En kvinne som hevder hun ble voldtatt, ble torsdag dømt til å betale oppreisning og saksomkostninger for mannen som mener han ble injuriert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen anmeldte voldtekten i 1996, men saken ble henlagt, og den påståtte overgriperen saksøkte kvinnen for injurier. Kvinnen måtte å bevise det politiet ikke klarte, nemlig at mannen voldtok henne.

I mars ble kvinnen dømt for injurier, men hun anket saken inn for Frostating lagmannsrett, som ikke ga henne medhold. Nå blir trolig saken anket inn for Høyesterett, skriver Dagsavisen.

Leder for Aksjon Rettssikkerhet for Kvinner, Tove Smaadahl, sier de ikke aksepterer at kvinner skal tvinges til taushet, og har samlet inn 80 000 kroner til kvinnen.

På grunn av «sakens spesielle og prinsipielle karakter» fikk kvinnen fri rettshjelp i saken. I sommer kom det en lovendring om at kvinner som sier de er blitt voldtatt, ikke kan få injuriesøksmål mot seg. Domspremissene fra lagmannsretten blir ikke offentlige før fredag, og det er ikke kjent hvilke premisser saken bygger på.

(NTB)