Dømt til å flytte fra gutterommet

Selv om det med dagens priser kan være vanskelig å skaffe seg egen bolig, nytter det ikke å bare bli boende hjemme. Bare spør Roland Heggem i Surnadal. Etter 46 år på gutterommet kastes han ut av faren, som har loven på sin side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmøre namsrett mener at 46-åringens boforhold grenser til okkupasjon.

- Jeg venter og ser hva som skjer. Hvis jeg blir kastet ut, forlater jeg Surnadal for alltid. Jeg har sagt til meg selv at jeg bare skal flytte én gang i mitt liv, og da blir det ikke til nabohuset, sier 46-åringen til Dagbladet.

I hele sitt liv har Roland Heggem bodd i barndomshjemmet. To ganger har 46-åringen fått brev fra sin fars advokat med oppfordring om å flytte hjemmefra. I begge tilfellene fikk han én måned på seg til å flytte.

Må pakke

Siden Roland Heggem hele tida har nektet å forlate barndomshjemmet, havnet farens utkastelsesbegjæring hos Nordmøre namsrett.

Kjennelsen som falt 22. juni i år er klar: 46-åringen har ikke samme rettigheter som en vanlig leietaker fordi han aldri har betalt husleie. Dermed må Heggem flytte fra gutterommet.

Han jobber som mekaniker ved et bilverksted i bygda og mener han alltid har hatt en stilltiende avtale med faren og sin avdøde mor om å få bo hjemme.

- Det har aldri vært noe leieforhold mellom foreldrene og sønnen. Det gjør at han ikke har samme rettigheter som andre leietakere. Det er snakk om privat eiendomsrett. Enhver eier kan bestemme hvem som skal oppholde seg i huset sitt, sier Robert Envik, som er farens advokat.

Kastes ut

Roland Heggem er fast bestemt på å bo i huset helt til han blir kastet ut. Han får bo på gutterommet i hvert fall en drøy uke til. For namsmannen er også lensmann i Surnadal. Han sliter ennå med ferieavvikling.

- Vi må selvfølgelig følge opp det namsretten bestemmer, sier lensmann Brage Einum til Dagbladet.

Men tak over hodet lover lensmannen at Heggem alltid vil ha.

- 46-åringen er allerede tilbudt en kommunal leilighet, forteller lensmann Einum.

BLIR KASTET UT: To ganger har faren til surnadalingen Roland Heggem (46) sendt utflyttingsoppfordring gjennom advokat. Tidligere i sommer slo Nordmøre namsrett fast at Roland Heggem må flytte. Men Heggem blir boende, helt til han fysisk kastes ut.