Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til å gå i kirken

Etter trusler og rasistisk munnbruk må Brett tåle en stor dose afroamerikanske gudstjenester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er dommer William Mallory Jr. som tilbød Brett Haines (36) et alternativ til 30 dager i fengsel.

Haines gikk løs på den afroamerikanske drosjesjåføren David Wilson og hans kone i november, og truet dem med juling, og liret av seg en rekke rasistiske fraser. Haines gjorde det klart at han hatet svarte mennesker. Han var i tillegg full.

I Anderson Township i Ohio i USA konkluderte retten i går.

- Det går mer og mer opp for meg at du ikke liker svarte folk. Det er greit for meg, men du må skjønne at du her er på nåde under en svart dommer, sa Mallory da han avsa dom over 36-åringen.

Den afroamerikanske dommeren ga ham så et valg: 30 dager i distriktsfengselet, eller å følge gudstjenestene i en afroamerikansk menighet de neste 60 dagene.

- Gudstjenestene kan utvide din kulturelle horisont. Du må følge gudstjenestene de neste seks søndagene, og få presten til å underskrive kirkeprogrammet for å bevise at du faktisk var til stede, sa dommeren.

Mallory understreket at han var opptatt av å skille stat og kirke, og at han derfor ikke ønsket å støte Haines med det noe uvanlige valg av straff.

Haines takket ja, og ville gjerne prøve gudstjenester fremfor fengsel. Men understreket at han ikke var særlig bevandret i kirken.

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

Drosjesjåføren var på sin side snurt, og mente fengsel hadde vært bedre, melder nyhetsbyrået AP.

- Kirken endrer ikke alle, mente han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!