Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til å henrettes nå

Guvernør Arnold Schwarzenegger viser ingen nåde for drapsdømte Donald Beardslee (61).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Henrettelsen kan nå være i gang. Beardslee er dømt til døden for å ha drept to kvinner under et narkooppgjør i 1981. Advokatene hans ba om at 61-åringen benådes for drapene på Stacey Benjamin (19) og Patty Geddling (23).

Men i går slo Californias guvernør, Arnold Schwarzenegger, fast at dødsdommen skal opprettholdes.

- Både de statlige og føderale domstolene har stadfestet dommen og dødsstraffen. Ingenting overbeviser meg om at han ikke forsto hvor alvorlig handlingene hans var, og at å utføre disse avskyelige drapene var galt, skriver Schwarzenegger i det skriftlige avslaget.

Det var fremdeles et ørlite håp igjen for Beardslee. Høyesterett skulle behandle om henrettelse med giftsprøyte strider mot den amerikanske grunnloven.

I tillegg var Beardslees sak anket sak inn til høyesterett fordi de mener jurymedlemmer ble påvirket under rettssaken da dødsstraffen ble avsagt.

Men i natt avslo også USAs høyesterett ankene, melder CNN. Dommerne trodde ikke på at Beardslee var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, slik forsvarerne påstod.

De mente derimot at Beardslee, som var ute på prøve etter å ha drept en kvinne fra Missouri, planla drapene. Han skal ha sendt romkameraten sin for å hente tape til å bindre ofrene med før de ankom leiligheten hans. De to kvinnene skal ha skyldt Beardslee skarve 185 dollar i en narkotikahandel.

Beardslee har ifølge AP valgt å ikke ha noen familiemedlemmer hos seg under henrettelsen. Han har ikke hatt besøk av noen av sine slektninger den siste måneden. Utenfor San Quentin State Prison protesterte i natt rundt 200 mennesker mot henrettelsen.

DREPTE I 1981:  Arkivbildet av Donald Beardslee. I dag er han en gråhåret eldre herre. Foto: SCANPIX/AP
DREPTE I 1981: Arkivbildet av Donald Beardslee. I dag er han en gråhåret eldre herre. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Den siste henrettelsen i California ble fullbyrdet 29. januar 2002, da Stephen Wayne Anderson ble henrettet etter drapet på en 81 år gammel kvinne i 1980.

Ifølge nyhetsbyrået AP er ti mennesker henrettet siden dødsstraffen ble gjeninnført i California 1977.

Over 600 mennesker sitter på dødsceller i staten.

INGEN NÅDE: Guvernør Arnold Schwarzenegger ville ikke benåde den 61 år gamle drapsmannen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media