Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til å kjøpe tilbake Tromsøs dyreste bolig

På grunn av vesentlige mangler må selgerne betale tilbake over 11 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Retten har hevet kjøpet av boligen som i 2007 satte ny rekord for dyreste bolig i Tromsø. På grunn av vesentlige mangler må selgerne betale tilbake over 11 millioner kroner.

De tidligere eierne bygget boligen selv i 2003, for om lag seks millioner kroner. I 2007 ble den solgt for 9,25 millioner, den gang byens dyreste bolig. Nå er kjøpet opphevet, skriver iTromso.no.

Nord-Troms tingrett fastslo blant annet at det var lekkasjer i tre av boligens fire bad. Slett arbeid og mangelfull kontroll under oppføringen gir grunn til usikkerhet om bygningens tilstand, begrunnet retten. Bare badene ville koste 1,3 millioner kroner å rette opp.

Selgerne må nå ta tilbake huset og betale kjøpesum, sakskostnader og renter, til sammen 11,8 millioner kroner tilbake til kjøperne. Som fratrekk kommer om lag 600.000 kroner i iberegnet leie for tiden de har bodd der.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!