Dømt til å sove i hundehus

Han ble dømt til 30 netter i et knøttlite hundehus, i moskitosesongen, for å ha mishandlet sin stesønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Texas-mannen fikk valget av dommeren: Enten 30 netter i hundehuset, eller 30 dager i fengsel. Curtis Robin valgte hundehuset, slik at han kunne beholde jobben sin som formann på en byggeplass, melder nyhetsbyrået AP.

Mannen er dømt for å ha mishandlet sin da 11 år gamle stesønn Zachary Wiegers. Gutten, som nå er 12, skal ha blitt pisket med en bilantenne, straffet med hardt fysisk arbeid og tvunget til å sove i et hundehus utenfor familiens hjem.

Politi fant gutten i fjor og og fikk en forklaring fra ham, etter at naboer hadde ringt og varslet om at han var utendørs og arbeidet i et forferdelig uvær. Zachary hadde da moskitobitt over absolutt hele kroppen og var svært skitten.

Hundehuset hans stefar nå må sone i er ikke direkte romslig med sine 60 x 90 centimeter. Men han har fått lov til å sove med halve kroppen utenfor huset. Det liker han imidlertid trolig svært dårlig, da det er moskito-sesong i Texas nå.

Mannens advokater har bedt om moskito-netting, sovepose og et større hundehus. Men størrelsen på huset ser ikke ut til å ville bli endret. Dommer Buddie Hahn mener at han får nøye seg med samme størrelse på hundehuset som det den mishandlede gutten skal ha sovet i.

Og han bør helst ikke prøve å jukse. En politimann vil patruljere forbi hundehuset hver natt, for å sjekke at han faktisk tilbringer nettene der på den måte dommeren har bestemt. Barnemishandleren ser heller ikke ut til å ville få noen moskitonetting.

- Jeg vet et Mr Robin er svært opptatt av moskitonetting og værforhold, fnyser 12-åringens bestefar som har motsatt seg at barnemishandleren skal få noen som helst lettelser i soningsforholdene i hundehuset.

Den 12 år gamle gutten har flyttet til sin far i Florida. Han rapporteres å ha det langt bedre i sitt nye hjem, enn han hadde hos sin mor og stefar i Texas.

<B>TRANGT: </B>I dette hundehuset på 60x90 centimeter skal barnemishandleren sove i 30 netter. Men han får ha halve kroppen utenfor hundehuset, hos moskitoene...<br>Foto: AP
<B>IKKE GLAD: </B>Curtis Robin valgte hundehuset, og så ikke glad ut da han forlot retten. Men 11 år gamle Zachary var ikke direkte begeistret for behandlingen han fikk fra stefaren sin han heller.<br>Foto: AP