Dømt til å være edru

TRONDHEIM (Dagbladet): Den 61 år gamle millionæren ble tatt for fyllekjøring. Nå er han i Trondheim forhørsrett fradømt retten til å bruke pengene sine i baren. Han må holde seg fullstendig edru i et helt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i april 61-åringen kjørte BMW fra sitt eget hjem, til Trondheim sentrum, og tilbake igjen.

Han ble seinere pågrepet av politiet. Blodprøven viste at han hadde en promille på 2,34. Mannen, som i likningsprotokollen står oppført med om lag en million kroner i formue, kom i forhørsretten med en uforbeholden tilståelse. Han erkjente også at han er alkoholiker og trenger hjelp.

Det ble i retten lagt fram undersøkelser som viser at 61-åringen er funnet egnet for et såkalt promilleprogram. Det har til hensikt å øke kunnskapen og bevisstgjøringen rundt farene ved promillekjøring, samt å styrke evnen og viljen til å ta ansvar.

Slipper fengsel

På bakgrunn av dette slipper mannen å sitte i fengsel. Han er i stedet dømt til en betinget straff på 30 dager, med en prøvetid på 2 år. I tillegg ilegges han en bot på 15000 kroner.

Det er en klar betingelse for dommen at 61-åringen gjennomgår det nevnte promilleprogrammet, under tilsyn av Kriminalomsorg i Frihet.

Programmet varer i ett år, og det er satt som et særlig vilkår i dommen at mannen ikke rører alkohol i denne perioden. Sør-Trøndelag er det eneste fylket i landet som krever at deltakerne i promilleprogrammet må holde seg edrue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer