FÅR DRA: Asia Bibi er kristen og satt mer enn åtte år med en dødsdom over seg i Pakistand. Nå står hun endelig fritt til å forlate landet. Foto: AP / NTB Scanpix
FÅR DRA: Asia Bibi er kristen og satt mer enn åtte år med en dødsdom over seg i Pakistand. Nå står hun endelig fritt til å forlate landet. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Blasfemi

Dømt til døden for blasfemi. Nå får hun forlate Pakistan

Pakistans høyesterett avviser klagen mot frifinnelsen av Asia Bibi, en kristen kvinne som har sittet på dødscelle i mer enn åtte år for blasfemi.

Pakistans høyesterett tok tirsdag stilling til saken mot Asia Bibi, som i fjor ble frikjent for blasfemi, etter å ha hatt en dødsdom hengende over seg.

Bibi satt åtte år på dødscelle før hun ble frikjent i oktober i fjor. Døtrene hennes rømte landet og har fått innvilget asyl i Canada, men Bibi har foreløpig ikke kunnet følge etter dem. Det kan endre seg nå som frifinnelsen har blitt opprettholdt.

At landets øverste domstol frikjente henne sist høst, ble møtt med store protester i Pakistan. Radikale religiøse partier – som mente dommerne som frikjente henne, måtte dø – krevde en ekstra gjennomgang av den frifinnende dommen.

Saken mot Asia Bibi har ført til at det har blitt stor internasjonal oppmerksomhet rundt Pakistans strenge blasfemilov, som fører til automatisk dødsstraff dersom man blir dømt.