Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til døden for drap på britiske turister i Thailand

Gjestearbeidere fra Myanmar sto bak drapene.

 DØMT TIL DØDEN:  Zaw Lin (t.h.) og Win Zaw Tun (bak) ankommer domstolen på Koh Samui under rettssaken i sommer. Begge ble torsdag dømt til døden. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / NTB scanpix
DØMT TIL DØDEN: Zaw Lin (t.h.) og Win Zaw Tun (bak) ankommer domstolen på Koh Samui under rettssaken i sommer. Begge ble torsdag dømt til døden. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Thailand har dømt to gjestearbeidere fra Myanmar til døden etter å ha kjent dem skyldig i drapet på to britiske turister i 2014.

Hannah Witheridge (23) og David Miller (24) ble funnet døde på en strand på ferieøya Koh Tao 15. september 2014. Ifølge politiet ble Witheridge voldtatt før hun ble slått i hjel.

Miller skal ha blitt slått i hodet med ett slag. Han ble liggende på grunt vann, og dødsårsaken var drukning.

Under press De to gjestearbeiderne Zaw Lin og Win Zaw Tun, også kjent som Wai Phyo, hevder å ha blitt gjort til syndebukker for en forbrytelse de ikke har begått. Begge har fortalt at de ble mishandlet av politiet og presset til å tilstå. Tilståelsene ble trukket tilbake etter kort tid.

De to ble torsdag også funnet skyldige i voldtekt og i å ha forsøkt å dekke over forbrytelsen. Forsvarerne deres sier dommen kommer til å bli anket.

Advokatene mener politiet har gjort en særdeles slett jobb. Det tok tid før politiet begynte å kontrollere folk som forlot øya etter drapene, og de to myanmarerne ble pågrepet først etter flere uker mens politiet var under sterkt press for å løse saken.

DNA-strid Politiet sier DNA fra Witheridge knytter de to tiltalte til saken, men forsvarerne har bedt om at uavhengige eksperter må se på DNA-bevisene på nytt. De har ikke fått gjennomslag for det.

Dommeren sa torsdag at DNA-testene var utført på en forsvarlig måte. Dommeren avviste torsdag også påstandene fra de to tiltalte om at de skal ha blitt torturert under avhør.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media