Dømt til døden for makabert babytyveri

Victoria Jo (2) overlevde da moren ble skåret i stykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Lisa Montgomery kvalte en en høygravid kvinne med et tau, skar ut fosteret med en kjøkkenkniv og fortalte sin egen mann og to sønner at hun hadde født en datter.

Jentebabyen Victoria Jo Stinnett er nå en frisk og rask småjente, som runder tre år like før jul. Det var i desember 2004 at den makabre historien fra delstaten Missouri i USA rystet hele verden.

Fredag dømte en føderal domstol i Kansas City den nå 39 år gamle Lisa Montgomery til døden. Det er ikke satt noen dato for henrettelsen.

Montgomery selv tørket noen tårer da juryformannen forkynte dødsdommen.

Den da 36 år gamle Lisa Montgomery var selv gravid da hun aborterte for nesten tre år siden.

- Dere har fått en søster

Det fortalte hun ikke til mannen og de to sønnene i skolealderen. En dag ringte hun hjem og fortalte at hun hadde  født en datter mens hun var på handletur et par timer unna.

Faren og de to guttene dro avgårde og hentet mor og den nyfødte babyen hjem til huset i småbyen Skidmore. Men dagen etter banket politiet på døra.

Elektroniske spor avslørte at Lisa Montgomery hadde blitt kjent med sitt høygravide drapsoffer på nettet.

DØMT TIL DØDEN: Fredag til Julia Montgomery dømt til døden for et drap og babytyveri som rystet USA for snart tre år siden.
OVERLEVDE: : Victoria Jo Stinnett ble skåret ut med kjøkkenkniv etter at mora var drept. Hun overlevde, og fyller snart tre år som ei frisk og rask småjente. Her sammen med sin far Bobby Jo Stinnett fire måneder etter det rystende drapet og fødselen.