Dømt til døden for voldtekt og drap i India

De fire indiske mennene som sto tiltalt for voldtekt og drap på en 23 år gammel kvinne i New Delhi, er dømt til døden.

STÅR VAKT: Indiske politifolk står vakt utenfor rettsbygningen Saket i New Delhi i dag. Innenfor ble fire menn dømt til døden for en gjengvoldtekt på en buss i New Dehli. Udåden skjedde i desember 2012. Foto: AFP PHOTO/PRAKASH SINGH
STÅR VAKT: Indiske politifolk står vakt utenfor rettsbygningen Saket i New Delhi i dag. Innenfor ble fire menn dømt til døden for en gjengvoldtekt på en buss i New Dehli. Udåden skjedde i desember 2012. Foto: AFP PHOTO/PRAKASH SINGH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dommeren som fant de fire, Mukesh Singh, Vinay Sharma, Akshay Thakur og Pawan Gupta, skyldige i et «kaldblodig drap» tidligere i uken, avviste forsvarernes bønn om en mildere straff.

- Alle er dømt til døden, sa en av forsvarerne, A.P. Singh, utenfor rettslokalet.

Både aktor i saken og offerets familie hadde krevd at mennene måtte henges, men dommer Yogesh Khanna vurderte også muligheten for å dømme dem til livsvarig fengsel.

India har fortsatt dødsstraff, men gjennomfører bare sjelden henrettelser.

Gjengvoldtatt i 40 minutter Det var i desember i fjor at kvnnen, Jyoti, i over 40 minutter ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi, ifølge politiet.

23-åringen, som studerte fysioterapi, døde i romjula, 13 dager etter angrepet.

Rundt 21.15 kvelden hun ble voldtatt, ifølge indisk politi, stoppet bussen ved der hvor Jyoti og hennes venn sto. De ombord i bussen tilbød de to å kjøre dem til «Dwarka», like ved hvor hun bodde.

Fire av de seks personene om bord i bussen lot som de var passasjerer. En av dem samlet inn penger til billetten og den sjette personen kjørte bussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.