Dømt til døden for voldtekt og drap i India

De fire indiske mennene som sto tiltalt for voldtekt og drap på en 23 år gammel kvinne i New Delhi, er dømt til døden.

STÅR VAKT: Indiske politifolk står vakt utenfor rettsbygningen Saket i New Delhi i dag. Innenfor ble fire menn dømt til døden for en gjengvoldtekt på en buss i New Dehli. Udåden skjedde i desember 2012. Foto: AFP PHOTO/PRAKASH SINGH
STÅR VAKT: Indiske politifolk står vakt utenfor rettsbygningen Saket i New Delhi i dag. Innenfor ble fire menn dømt til døden for en gjengvoldtekt på en buss i New Dehli. Udåden skjedde i desember 2012. Foto: AFP PHOTO/PRAKASH SINGHVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren som fant de fire, Mukesh Singh, Vinay Sharma, Akshay Thakur og Pawan Gupta, skyldige i et «kaldblodig drap» tidligere i uken, avviste forsvarernes bønn om en mildere straff.

- Alle er dømt til døden, sa en av forsvarerne, A.P. Singh, utenfor rettslokalet.

Både aktor i saken og offerets familie hadde krevd at mennene måtte henges, men dommer Yogesh Khanna vurderte også muligheten for å dømme dem til livsvarig fengsel.

India har fortsatt dødsstraff, men gjennomfører bare sjelden henrettelser.

Gjengvoldtatt i 40 minutter Det var i desember i fjor at kvnnen, Jyoti, i over 40 minutter ble gjengvoldtatt på en buss i New Delhi, ifølge politiet.

23-åringen, som studerte fysioterapi, døde i romjula, 13 dager etter angrepet.

Rundt 21.15 kvelden hun ble voldtatt, ifølge indisk politi, stoppet bussen ved der hvor Jyoti og hennes venn sto. De ombord i bussen tilbød de to å kjøre dem til «Dwarka», like ved hvor hun bodde.

Fire av de seks personene om bord i bussen lot som de var passasjerer. En av dem samlet inn penger til billetten og den sjette personen kjørte bussen.

Slått med jernstang De anklagede begynte deretter å trakassere kvinnen. Da vennen protesterte ble han slått ned med en jernstang. Deretter ble kvinnen gjentatte ganger voldtatt bak i bussen, ifølge indisk politi. 

40 minutter senere ble de to unge inderne dumpet, nakne og forslåtte, ved en forlatt gresskant ved siden av motorveien. Mens kvinnen lå nærmere bevistløs ved veikanten, forsøkte vennen, som blødde kraftig fra hodet, og rope og veive til forbipasserende for å få hjelp.

I mer enn 20 minutter var det ingen som stoppet.

Løkker rundt halsen Gjengvoldtekten og drapet skapte avsky over hele India og førte til flere uker med demonstrasjoner mot seksualisert vold og for styrking av kvinnenes rettigheter.

De mange voldtektssakene i landet har også hatt konsekvenser for turismen. Antallet kvinnelige turister sank med 35 prosent i månedene etter voldtekten av studenten, ifølge en undersøkelse.

Under en demonstrasjon utenfor tinghuset i New Delhi tidligere i uken bar flere av deltakerne renneløkker om halsen som symbol på kravet om at gjerningsmennene må henges.

(NTB / Dagbladet)


DØDSSTRAFF: indiske studiner fra Saint Joseph Degree college demonstrerer under en anti-voldtekts demonstrasjon i Hyderabad i dag. De fire mennene ble dømt til døden. India har fortsatt dødsstraff, men gjennomfører sjelden henrettelser.  AFP PHOTO / Noah SEELAM
DØDSSTRAFF: indiske studiner fra Saint Joseph Degree college demonstrerer under en anti-voldtekts demonstrasjon i Hyderabad i dag. De fire mennene ble dømt til døden. India har fortsatt dødsstraff, men gjennomfører sjelden henrettelser. AFP PHOTO / Noah SEELAM Vis mer