Norsk statsborger

Dømt til døden igjen

Lagmannsretten i Somaliland har stadfestet dødsdommen over Saad Jirde Hayd. Den norske statsborgeren kan bli skutt en av de nærmeste dagene.

SKAL SKYTES: Saad Jirde Hayd (t.v.) er igjen dømt til døden i Somaliland. Her sammen med sønnen Mustafa Hayd. Foto: Privat
SKAL SKYTES: Saad Jirde Hayd (t.v.) er igjen dømt til døden i Somaliland. Her sammen med sønnen Mustafa Hayd. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag morgen fikk Saad Jirde Hayds norske bistandsadvokater John Christian Elden og Farid Bouras beskjed fra Somaliland, at dødsdommen mot den norske statsborgeren er stadfestet av lagmannsretten i Hargeisa.

Sist Dagbladet snakket med Saad Jirde Hayd (54), som kom til Norge som flyktning i 1995, var han veldig usikker, men håpet på frifinnelse.

- Saad Jirde Hayd ble ved 05-tiden i dag morges dratt ut av cella i fengselet, og ført til rettslokalet i Hargeisa sentrum. Der – uten forsvarere til stede – ble han dømt til døden. Forsvarerne hadde fått opplyst feil tidspunkt for domsavsigelse av lagmannsretten, sier bistandsadvokat Farid Bouras.

- Dommen er etter islamsk sharialov og loven i Somaliland rettskraftig, sier Bouras.

UD: - Nedslående beskjed

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier til Dagbladet at beskjeden er nedslående.

- Dødsdommen mot den norske statsborgeren er opprettholdt. Vi fordømmer all bruk av dødsstraff. Vi følger saken tett og fortsetter å jobbe for fullt gjennom både politiske og diplomatiske kanaler, sier Søreide til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer