«Hollywood Ripper»:

Dømt til døden

Mannen som har blitt kjent som «Hollywood Ripper» har nå blitt dømt til døden for to drap og ett drapsforsøk.

DØMT: Michael Gargiulo (45) er nå dømt til døden i retten i Los Angeles etter han drepte to kvinner og forsøkte å drepe en annen kvinne. En av ofrene til morderen var kjæresten til den amerikanske skuespilleren Ashton Kutcher. Foto: Lucy Nicholson / POOL / AFP / NTB
DØMT: Michael Gargiulo (45) er nå dømt til døden i retten i Los Angeles etter han drepte to kvinner og forsøkte å drepe en annen kvinne. En av ofrene til morderen var kjæresten til den amerikanske skuespilleren Ashton Kutcher. Foto: Lucy Nicholson / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Morderen som har fått kallenavnet «Hollywood Ripper», har blitt dømt til døden for å ha drept to kvinner på starten av 2000-tallet.

Han er også dømt for å ha forsøkt å drepe en tredje kvinne i 2008.

Det melder flere medier, blant dem BBC.

Ofrenes familiemedlemmer gråt da dommer Larry Fidler i Los Angeles leste opp dommen til 45 år gamle Michael Gargiulo fredag.

- Overalt hvor Gargiulo gikk, fulgte død og ødeleggelse, sa dommeren under høringen, ifølge The Guardian.

Ett av drapene som er årsaken Gargiulos kallenavn, er drapet på Ashley Ellerin.

Da hun ble drept i 2001 hadde hun en fling meg den amerikanske skuespilleren Ashton Kutcher.

Den samme kvelden Ellerin ble drept, skulle paret møtes til en middag seinere på kvelden.

Vitnet i retten

Kutcher avga en vitneforklaring i retten i slutten av mai.

Under rettssaken fortalte Kutcher at han ble urolig da han banket på døra til Ellerins hjem i Hollywood, den samme kvelden hun ble drep.

- Jeg banket på døra, og det var ikke noe svar. Jeg banket igjen, og nok en gang, ikke noe svar. På dette tidspunktet antok jeg at hun allerede hadde dratt, eller at hun var opprørt fordi jeg var for sein, sa Kutcher i retten, ifølge AP News.

Da hun ikke kom for å åpne døra, tittet Kutcher inn vinduet. Der så han en stor flekk med blod på gulvet, som han på daværende tidspunkt trodde var vin.

Neste dag ble kroppen til 22-år gamle Ellerin funnet brutalt knivstukket av en romkamerat.

VITNET: Ashton Kutcher vitnet i retten i slutten av mai, etter kjæresten hans ble drept av Gargiulo i 2001. Foto: Genaro Molina/Los Angeles Times via AP/ Pool/ NTB
VITNET: Ashton Kutcher vitnet i retten i slutten av mai, etter kjæresten hans ble drept av Gargiulo i 2001. Foto: Genaro Molina/Los Angeles Times via AP/ Pool/ NTB Vis mer

Da Kutcher fikk vite det, gikk han rett til politiet.

- Jeg gikk rett til politiet og sa: «Fingeravtrykkene mine er på døra». Jeg fikk panikk, erindret skuespilleren.

Aktoratet uttalte i retten at de mener at Gargiulo angrep Ellerin bakfra da hun gikk ut av dusjen den skjebnesvangre kvelden. Det Kutcher trodde var rødvinsflekker, mener aktoratet at egentlig var blodflekker, skriver CBS News.

REAGERER: Ashton Kutcher og Mila Kunis reagerer på magasinforsiden som hevder at de har gått hver til sitt. Se hva de sier! Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Våknet av knivstikk

Det andre drapet Gargiulo har blitt dømt for, er drapet på 32 år gamle Maria Bruno i 2005. Hun var naboen til Gargiulo, og ble knivstukket mens hun sov.

Ifølge aktoratet skal Gargiulo også ha forsøt å drepe en annen av hans naboer, en kvinne som i 2008 var 26 år gammel.

Hun våknet en natt av at Gargiulo var i gang med å stikke henne med en kniv. Hun klarte å dytte ham unna, og overlevde derfor angrepet. Prøver fra leiligheten til kvinnen kunne bevise at det var Gargiulos DNA som ble funnet på åstedet, ifølge BBC.

Kvinnen kunne derfor vitne i retten mot Gargiulo, der hun fortalte at hun fortsatt lever med traumene.

- Når jeg tilbringer en natt alene, så vokser frykten i meg, sa hun i retten.

Det kan imidlertid ta en stund før Gargiulo blir drept. Den siste henrettelsen i California var i 2006, og det har vært forbudt å gjennomføre henrettelser i staten siden 2019 under styringsperioden til den demokratiske guvernøren, Gavin Newsom.

Gargiulo er også siktet for et drap på en 18 år gammel kvinne i 1993 i Illinois. Han forventes nå å stilles for retten i Illinois.

Selv nekter Gargiulo for å ha drept kvinnene.

- Jeg er dømt til døden urettmessig og urettferdig, sa Gargiulo i retten fredag.

Han viste noen synlig reaksjon på dommen, ifølge The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer