- STØTTET TERRORISTER:  De to svenske journalistene Johan Persson och Martin Schibbye i retten i Etiopias hovedstad  Addis Abeba. De har innrømmet at de tok seg ulovlig inn i landet, men har nektet for terrorvirksomhet, som de er dømt for etter å ha kjørt med geriljasoldater.
Foto: SCANPIX.
- STØTTET TERRORISTER: De to svenske journalistene Johan Persson och Martin Schibbye i retten i Etiopias hovedstad Addis Abeba. De har innrømmet at de tok seg ulovlig inn i landet, men har nektet for terrorvirksomhet, som de er dømt for etter å ha kjørt med geriljasoldater. Foto: SCANPIX.Vis mer

Dømt til elleve års fengsel

Svenske journalister satt på med geriljasoldater i Etiopia. Dømt skyldige i terrorstøtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De terrordømte svenske journalistene Martin Schibbye og Johan Persson er dømt til 11 års fengsel i Etiopia, melder svenske medier.

Martin Schibbye og Johan Persson ble i forrige uke kjent skyldig i å ha støttet geriljagruppen Ogadens nasjonale frigjøringsfront (ONLF).

Retten mener svenskene har «brukt yrket sitt som dekke for å gå terroristenes ærend».

Dommen som kom tirsdag, kan ankes i løpet av de kommende to ukene. Journalistene kan også velge å søke om benådning, men de kan ikke gjøre begge deler.

Reiste med geriljasoldater Svenskene reiste i sommer til Etiopia for å rapportere fra Ogaden. De reiste i følge med soldater fra ONLF, men ble tatt til fange av den etiopiske hæren og deretter tiltalt for støtte til og delaktighet i terror. ONLF står på etiopiske myndigheters terrorliste.

Journalistene har erkjent at de tok seg ulovlig inn i landet, men avviser alle terroranklager.

Den svenske regjeringen har krevd at de løslates snarest.

(NTB-TT).