Dømt til fem måneders fengsel for babyvold

En 31 år gammel mann er i Bergen byrett dømt til fengsel i fem måneder etter å ha mishandlet sin seks måneder gamle datter. Mannen har blant annet bitt datteren i ansiktet og løftet henne så hardt at armen brakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aktor i saken, politiadjutant Heidi Kroken, la ned påstand om fengsel i fire måneder for 31-åringen. Rettens flertall mente imidlertid at fem måneders fengsel er en mer passende straff.

31-åringen har forklart at han bet datteren fordi han var i en presset situasjon.

- Det er nødvendig å markere at en slik reaksjonsmåte ikke kan aksepteres, heter det i dommen fra Bergen byrett.

Mannens forsvarer, advokat Per Sjong Larsen, sier at dommen vil bli anket.

Bergen byrett legger til grunn at den seks måneder gamle jenta var totalt forsvarsløs overfor faren da han gikk løs på henne i familiens hus i Fana for snart to år siden. Mannen skal mistet datteren på en seng og deretter løftet henne opp etter den

høyre armen med brå bevegelse slik at armen brakk. Retten finner det imidlertid ikke bevist at 31-åringen gjorde dette med vilje. Han ble derfor frikjent for forsettlig legemsbeskadigelse, skriver Bergensavisen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer