DRAMATISK: Oslo tinghus ble evakuert da slagsmålet mellom B-gjengmedlemmer og Young Guns oppsto 18. januar i år. Aktor Svein Holden prøvde å få oversikt over hva som hadde skjedd.
Foto: Berit Roald / Scanpix
DRAMATISK: Oslo tinghus ble evakuert da slagsmålet mellom B-gjengmedlemmer og Young Guns oppsto 18. januar i år. Aktor Svein Holden prøvde å få oversikt over hva som hadde skjedd. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Dømt til fengsel etter gjengbråk i Tinghuset

Young Guns-mann (25) slo venn av drapstiltalte med colaflaske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 25 år gammel mann med tilknytning til det kriminelle Young Guns-miljøet ble i går dømt til fem månders fengsel etter en voldsepisode i Oslo tinghus i januar i år.

Stig Millehaugen og Shabaz Dad, som seinere ble dømt til henholdsvis 21 års forvaring og 21 års fengsel, satt da på tiltalebenken for drapet på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed.

Blant tilhørerne i retten var det en rekke menn fra begge de mest sentrale gjengmiljøene i Oslo, både sentrale B-gjengmedlemmer - som skal ha møtt opp for å vise støtte til Shabaz Dad - og Young Guns-skikkelser som var blant de nærmeste vennene til drapsofferet.

I 11.20-tida traff en gruppe med blant andre broren til Dad og en mann fra en sentral B-gjengfamilie på den nå voldsdømte 25-åringen og en annen straffedømt Young Guns-mann i resepsjonsområdet i tinghuset. Der barket de to gruppene sammen, mens mye av opptrinnet ble filmet av overvåkningskameraer.

«Det ble straks utvekslet trusler og nedsettende kommentarer mellom gruppene, og det kom så til fysisk konfrontasjon med slag og spark. Retten har ikke klart å bringe på det rene hvor mange som deltok på hver side. Politibetjent [N.N.] mener at det totalt var femten - tjue stykker som var innblandet», heter det i dommen fra Oslo tingrett.

Det skal ha vært en mann i B-gjengkretsen som prøvde å gå imellom som ble truffet av 25-åringens slag med ei colaflaske i glass.

Young Guns-mannen hevder at det kom åtte personer mot ham, og at han ble nødt til å forsvare seg mot mennene, som blir beskrevet som «tunge kriminelle, tidligere medlemmer av A-gjengen».

25-åringen er selv tidligere straffedømt fem ganger, blant annet for vold, kidnapping, ran, ulovlige våpen og trusler.

DØMT: 25-åringen som ble dømt for slagsmålet har en rekke dommer på seg fra før. Foto: POLITIET
DØMT: 25-åringen som ble dømt for slagsmålet har en rekke dommer på seg fra før. Foto: POLITIET Vis mer