Aktivist delte video der hun klaget over seksuell trakassering:

Dømt til fengsel etter kritikk av egyptiske myndigheter

Anklages for spredning av falske nyheter.

KRITISERTE MYNDIGHETENE: En tidligere aktivist er dømt til fengsel etter at hun kritiserte myndighetenes feilslåtte strategi for å bekjempe trakassering av kvinner. Her fra en demonstrasjon mot seksuell trakassering i Kairo. Foto: NTB Scanpix
KRITISERTE MYNDIGHETENE: En tidligere aktivist er dømt til fengsel etter at hun kritiserte myndighetenes feilslåtte strategi for å bekjempe trakassering av kvinner. Her fra en demonstrasjon mot seksuell trakassering i Kairo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den egyptiske skuespilleren og tidligere aktivisten Amal Fathy la i mai ut et innlegg på sin Facebook-konto, der hun kritiserte myndighetenes manglende handlekraft når det kommer til å beskytte kvinnene i landet mot seksuell trakassering.

I innlegget var en video der hun uttrykte sitt sinne over å angivelig ha blitt trakassert i sin lokale bank, av en taxisjåfør og generell forverring av levevilkårene i Egypt.

To dager seinere banket sikkerhetsstyrker på døra. De arresterte både Fathy, ektemannen og deres unge sønn. De to sistnevnte slapp seinere ut.

Fathy selv sitter fortsatt fengslet, beskyldt for å spre falske nyheter med intensjon om å skade den egyptiske staten, og for befatning med uanstendig innhold.

Den foreløpige dommen innebærer to års betinget fengsel og en bot på litt over 6000 kroner for offentlig fornærmelse. Selv om dommen er betinget, tvinges hun til å sone bak lukkede dører, fordi hun nå siktes for flere forhold.

Denne gangen anklages hun nemlig også for å være medlem av en terrorgruppe og for å promotere budskap som oppfordrer til terrorhandlinger. En ny domsavsigelse faller 14. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer