- HEI, PEDO - SMIL TIL KAMERA.  Det sier 42-åringen i videoen mens han filmer Jan Helge Andersen på et gatekjøkken. Video: Privat Vis mer

Dømt til fengsel for å ha filmet Baneheia-drapsmann

Krenket privatlivets fred

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 42 år gammel mann er i Tønsberg tingrett dømt til sju måneders fengsel for å ha filmet drapsdømte Jan Helge Andersen på et gatekjøkken og lagt filmen ut på Facebook, melder NRK.

Mannen er blant annet dømt for å ha krenket privatlivets fred, samt for flere narkotikaforbrytelser og trusler mot politibetjenter. Det er foreløpig uklart om han vil anke dommen, ifølge kanalen.

42-åringen er en tidligere medfange av Andersen, som er prøveløslatt fra sin fengselsstraff på 19 år etter Baneheia-drapene i Kristiansand i 2000.

Tidligere i år møttes de to tilfeldigvis på et gatekjøkken i Tønsberg-området. Da begynte 42-åringen å filme Andersen, mens han kalte ham pedofil og ba ham om å flytte et annet sted.

I kommentarfeltet under videoen kom det en rekke oppfordringer om å «ta» den drapsdømte mannen.

– Dette er tredje gangen jeg ser ham i byen, og jeg føler sterk avsky hver gang. Jeg vil at folk ikke skal glemme hva han har gjort og se ansiktet hans, sa 42-åringen til Tønsbergs Blad etter at han var blitt anmeldt i mars.

(NTB)