DØMT FOR HEVN: Tre menn er i Jæren tingrett dømt for frihetsberøvelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
DØMT FOR HEVN: Tre menn er i Jæren tingrett dømt for frihetsberøvelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Dømt til fengsel for «maurtue-hevn»

En mann på Jæren ble kidnappet, bundet fast og lagt i ei maurtue etter å ha levert tilbake en stjålet bil. Nå er tre personer dømt i saken.

Publisert

Torsdag 5. juli 2018 fraktet tre menn en tyv til et skogholt på Jæren. Fornærmedes hender ble bundet fast på ryggen hans, før han ble lagt i ei maurtue og sparket flere ganger i hodet. I Jæren tingrett er nå tre menn dømt i saken.

Det var Stavanger Aftenblad som omtalte saken først.

«Maurtue-hevn»

Den fornærmede 36-åringen er tidligere dømt for en rekke tyverier. Et par dager forut for hendelsen, stjal han en bil fra en gårdsplass på Jæren. Seinere ble han imidlertid oppfordret til å levere bilen tilbake fordi «dette ikke var folk en kødder med». 36-åringen leverte derfor bilen tilbake.

Bileieren oppdaget at fiskeutstyr til angivelig 25 000 kroner, som lå i bilen, var borte. De tiltalte oppsøkte vedkommende for å finne utstyret.

Som hevn ble vedkommende fraktet til et skogholt. Der ble han bundet fast til et tre, lagt i ei maurtue og sparket gjentatte ganger i hodet.

- Både slag og spark var relativt harde. Fornærmede fikk et kutt i leppa og ble sår i kjeven. Kuttet blødde mye, men måtte ikke sys. På grunn av smertene i kjeven hadde han i en kortvarig periode skjevt bitt, heter det i dommen.

Dømt til fengsel

De tre mennene, som er i 40- og 50-åra, ble siktet for grov kroppskrenkelse og frihetsberøvelse.

Den eldste mannen ble funnet skyldig i begge forhold han var tiltalt for, og ble dømt til seks måneders fengsel.

- Hendelsen skjedde fordi klienten min ble så sint fordi denne personen stjal fra han. Han forstår at han ikke burde ha reagert på denne måten. Klienten min har erkjent straffskyld, og ønsker å bli ferdig med saken, sier den eldste mannens forsvarer, advokat Anne Kroken til Aftenbladet.

Han vurderer å anke dommen, forteller forsvareren. De mener en ubetinget fengselsstraff på seks måneder er altfor strengt.

De to andre tiltalte ble frifunnet for tiltalen om kroppskrenkelse, og ilegges samfunnsstraff.

Årsaken er at de flere ganger skal ha tatt avstand fra handlingene og oppfordret den eldste tiltalte til å stanse. De grep også inn og slapp den fornærmede mannen løs, heter det i dommen.

Retten legger likevel til grunn at de kunne ha grepet inn tidligere.

Alle tre må i tillegg betale sakskostnader på 5.000 kroner hver.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer