Dømt til fengsel for Nokas-heleri

Hadde 3,6 millioner kroner i ryggsekk under trappa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 30 år gammel mann som oppbevarte pengesedler som stammet fra Nokas-ranet ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel  for grovt heleri i Oslo tingrett i ettermiddag. Han får, naturlig nok, også inndratt 3 649 000 kroner for godt.

- Tiltalte har selv forklart at han ikke skjønte at pengene kom fra en straffbar handling og at det dreide seg om så store summer. Dette finner retten ikke troverdig, skriver dommerfullmektig Kristin Holberg.

Retten mener det er formildende at at 30-åringen fortaltehvem han hadde fått pengene fra og at han derfor har hjulpet politiet i saken mot en annen Nokas-siktet og dermed vært med å bringe etterforskningen videre.

Tidlig i fjor fikk mannen, som er en kamerat av Nokas-dømte Metkel Betew, overlevert en sekk med penger fra en mellommann. Han oppbevarte millionsekken under trappa hjemme, der den ble funnet da politiet kom på døra 28. april i fjor.

Da hadde han blitt avslørt ved at etterforskerne hadde hørt at Betew hadde overnattet hos ham en natt etter ranet.

- Tiltalte reagerte med en nervøs adferd da politiet kom. Han svettet mye og klarte ikke å stå på bena, beskriver dommen om avsløringen.

Retten er ikke i tvil om at glasstøv på sedlene stammer fra sikkerhetsvinduet Nokas-ranerne skjøt istykker på vei inn.

DØMT: I fjor høst vitnet 30-åringen i NOKAS-saken i Stavanger, nå er han selv dømt for heleri av ranspengene. Foto: ERLING HÆGELAND
DØMT: I fjor høst vitnet 30-åringen i NOKAS-saken i Stavanger, nå er han selv dømt for heleri av ranspengene. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer