Hanne Madsen

Dømt til fengsel for tennisbane og underjordisk gang

Princess-arving Hanne Madsen (48) dømt til fengsel og vurderer å ta saken til Høyesterett. - Har tatt seg til rette etter eget forgodtbefinnende

BYGD UT: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Foto: Google Maps
BYGD UT: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Agder lagmannsrett skjerper straffen for Princess-arvingen Hanne Madsen (48) etter ulovlig bygging i strandsonen. Nå må hun i fengsel.

Madsen som er styreleder i interiørkjeden Princess, ble i Aust-Agder tingrett i fjor høst dømt til 45 dager betinget fengsel pluss bot i den samme saken. Nå skjerper lagmannsretten straffen, melder Dagens Næringsliv.

Princess-arvingen er i Agder lagmannsrett dømt til 45 dager i fengsel, hvorav 21 dager ubetinget, etter ulovlige inngrep og bygging på Hesnes utenfor Grimstad.

Om dommen blir stående, må hun altså i fengsel.

Også en byggmester er dømt i saken til 21 dagers ubetinget fengsel. To lokale entreprenørselskaper til bøter i hundretusenerskronerklassen for en rekke brudd på plan- og bygningsloven.

Vurderer Høyesterett

Madsens advokat Max Henrik Jespersen i Advokatfirmaet Elden sier kvinnen vurderer å ta saken til Høyesterett, som er siste ankeinstans.

AKTOR: Førstestatsadvokat og leder for avdelingen for miljøkriminalitet i Økokrim Hans Tore Høviskeland.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
AKTOR: Førstestatsadvokat og leder for avdelingen for miljøkriminalitet i Økokrim Hans Tore Høviskeland. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Min klient er overrasket over lagmannsrettens dom og vi vurderer nå anke. Hun har ikke vært kjent med at søknadspliktige tiltak på eiendommen var ulovlig oppført, skriver han til Dagbladet.

Madsen mener hun aldri var informert om at arbeidet var ulovlig.

- Min klient forholdt seg til sin arkitekt og entreprenør som bygget uten at de informerte henne om at arbeidene var ulovlige. Forklaringene til arkitekten og entreprenører i retten støttet oppunder at ingen av disse hadde informerte henne om ulovlighetene, skriver Jespersen.

Dagbladet har forsøkt å nå Hanne Madsen torsdag, foreløpig uten hell.

Tennisbane og tunnel

Hanne Madsen (48) er datter av investor Per Werner Madsen (77), som ifølge Kapital er god for 750 millioner kroner.

Madsen tok over den idylliske eiendommen på Hesnes fra foreldrene sine. Både far og datter er særdeles mediesky, og nå dømte Madsen er knapt nok avbildet eller omtalt i norske medier før den ulovlige byggesaken.

I dommen mot henne kommer det fram at ulovlig bygging av 500 kvadratmeter stor tennisbane utløste saken mot henne. Tennisbanen til snaut 500 000 kroner var ikke søkt om eller tiltalt. Grimstad kommune fikk da tips om byggingen, som de siden anmeldte til politiet. Det førte til en større etterforskning som avdekket flere ulovligheter på eiendommen.

Blant annet ble kjelleren under hytta omkring 40 kvadratmeter større en tillatt. I tillegg ble det gravd ut en underjordisk gang mellom hytte og anneks.

«Lagmannsretten viser også til at det ikke er tale om bare ett tiltak, men flere tiltak over en lengre byggeperiode, hvor Madsen og medhjelperne har tatt seg til rette etter eget forgodtbefinnende, selv om de utvilsomt har forstått at tiltakene krevde tillatelse/dispensasjon» skriver Agder lagmannsrett i sin avgjørelse.

Hanne Madsen (48) er selv mangemillionær og styreleder i interiørkjeden Princess. Faren Per Werner Madsen (77) eier kjeden sammen med milliardærkjendisen Stein Erik Hagen.

- Sterkt utbyggingspress

Madsen var tiltalt for bygging i 100-metersbeltet fra sjøen ved ei hytte i Grimstad. Byggearbeidet som er omtalt i tiltalen, ble utført i 2012, 2013 og sommeren 2016.

«Det er et sterkt utbyggingspress i strandsonen, og det blir investert svært høye beløp for å skaffe seg tilgang til dette begrensede godet. Det er derfor nødvendig med effektiv håndhevelse av regler og retningslinjer som er oppstilt, og vesentlige og grove overtredelser må medføre følbare reaksjoner. Ofte vil utelukkende økonomiske reaksjoner ha mindre avskrekkende virkning», står det i dommen.

Ifølge Dagens Næringsliv er dette andre gang noen dømmes til ubetinget fengsel for ulovlig bygging i strandsonen.

–Påtalemyndigheten er tilfreds med at retten vektlegger at både hytteeieren og den profesjonelle aktøren skulle holdt seg innenfor rammen av det som var omsøkt og tillatt. I dommen understrekes det også at entreprenører som utfører oppdrag i strandsonen må undersøke om det foreligger tillatelse til inngrepene, sier førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim til Dagens Næringsliv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer