Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til fengsel i 4,5 år for incest

En 62 år gammel mann er i Gauldal herredsrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for seksuelt misbruk av en datter. Retten fant det bevist at mannen utførte utuktige handlinger med datteren fra hun var fem-seks år gammel, og at han hadde jevnlige samleier med henne fra hun var 13 til hun fylte 18 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som i retten erkjente straffeskyld, er også dømt til å betale datteren 150.000 kroner i erstatning.

Det seksuelle misbruket foregikk fra begynnelsen av 1970-årene og fram til 1984. Datteren oppsøkte politiet og fortalte om forholdet i desember i fjor. Hennes to eldre søstre har også anmeldt faren for seksuelle overgrep. Begge disse sakene er henlagt fordi de er strafferettslig foreldet.

Retten, under ledelse av sorenskriver Kari Johanne Bjørnøy, sier i domspremissene at det av allmennpreventive grunner må reageres strengt mot denne type overgrep. Dommen er i samsvar med påstanden fra statsadvokat Arne K. Uggerud, som var aktor i saken.

Forsvareren, advokat Terje Engebretsen, opplyser til NTB at det ennå ikke er tatt standpunkt til om dommen blir anket.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling