Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt for eldreran

Dømt til fengsel i ett år og seks måneder for grovt eldreran

Utga seg for å være fra politiet, og tvang eldre kvinne til å gi fra seg bankkort og kode. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I juni ble en eldre dame ble grovt ranet i sitt eget hjem på Dælenenga i Oslo.

De to gjerningspersonene utga seg for å være fra politiet, holdt kvinnen fast og tvang henne til å gi fra seg bankkort og kode.

De to, en kvinne og en mann i 30- og 40-åra, har nå fått sin dom på henholdsvis ett år og seks måneder og ett år og åtte måneder.

I dommen står det: «Handlingen samlet sett er helt forkastelig, og allmennpreventive hensyn gjør at denne type kriminalitet bør straffes strengt. Det dreier seg om et ran av en eldre forsvarsløs kvinne i sitt eget hjem, et sted hvor hun har krav på å kunne føle seg trygg».

Kjenninger av politiet

Politiadvokat ved Grønland politistasjon, Stian Thommesen, forteller at begge de to gjerningspersonene er kjenninger av politiet, og at de to ble pågrepet allerede samme kveld og dagen etter det brutale ranet.

- Kvinnen hadde forsøkt å benytte kortet senere samme dag. Men det var at vi gjenkjente de to ved hjelp av videoovervåkning som gjorde at vi fant de to gjerningspersonene, sier han til Dagbladet.

Thommesen kan opplyse om at den eldre kvinnen, som er midt i åttiårene, har fått tilkjent 75 000 kroner i erstatning.

Psykiske ettervirkninger

Kvinnen i åttiårene har ifølge dommen fått psykiske ettervirkninger og opplever begrensninger i sin frihet som følge av handlingen. Blant annet tør hun ikke lenger svare når noen ringer på døra hennes.

Det var i begynnelsen av juni at det brutale ranet skjedde. Mannen og kvinnen kom seg inn i kvinnens leilighet og tvang henne til å gi fra seg både kort og kode.

- Etter at de ringte på og kom seg inn hos kvinnen, holdt de henne fast og tok bankkortene hennes. De tvang henne også til å gi fra seg koden, sa operasjonsleder Cathrine Silju i Oslo politidistrikt til Dagbladet etter hendelsen i juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling