Dømt til fengsel

Anders Hornslien, Bjørn Jarle Røberg-Larsen og Ragnar Bøe Elgsaas ble kjent skyldige i den såkalte medlemsjuks-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hornslien ble dømt til 5 måneders fengsel, Røberg-Larsen 6 måneders fengsel og Bøe Elgsaas ble dømt til 7 måneders fengsel for grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri. Røberg-Larsen er i tillegg dømt for underslag.

Dommen ble lest opp klokka 15 i Oslo byrett i dag.

Aktor hadde lagt ned påstand om 5 måneders fengsel for tidligere stortingsrepresentant Anders Hornslien, og 6 måneder for Bjørn Jarle Røberg-Larsen og Ragnar Bøe Elgsaas. Dommeren valgte å følge aktors påstand.

De fire har vært tiltalt for å ha oppgitt galt medlemstall slik at AUF i Oslo fikk 448.000 kroner for mye i medlemsstøtte av Oslo kommune.

For alle de dømte ble 90 dager av dommen gjort betinget. Anders Hornslien og Anders Greif Mathisen anket dommen på stedet. De to andre valgte å ta betenkningstid.

I sin prosedyre la byrettsdommer Torjus Skar vekt på at det ikke var dekning for påstanden om at de fire tiltalte var syndebukker.

De fire tiltalte handlet heller ikke som de gjorde av idealistiske grunner, mente retten: Motivene for medlemsjukset var økonomiske. Det ble lagt noe vekt på at vinningen tilfalt AUF, ikke de tiltalte direkte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer