Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til fengsel

Anders Hornslien, Bjørn Jarle Røberg-Larsen og Ragnar Bøe Elgsaas ble kjent skyldige i den såkalte medlemsjuks-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hornslien ble dømt til 5 måneders fengsel, Røberg-Larsen 6 måneders fengsel og Bøe Elgsaas ble dømt til 7 måneders fengsel for grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri. Røberg-Larsen er i tillegg dømt for underslag.

Dommen ble lest opp klokka 15 i Oslo byrett i dag.

Aktor hadde lagt ned påstand om 5 måneders fengsel for tidligere stortingsrepresentant Anders Hornslien, og 6 måneder for Bjørn Jarle Røberg-Larsen og Ragnar Bøe Elgsaas. Dommeren valgte å følge aktors påstand.

De fire har vært tiltalt for å ha oppgitt galt medlemstall slik at AUF i Oslo fikk 448.000 kroner for mye i medlemsstøtte av Oslo kommune.

For alle de dømte ble 90 dager av dommen gjort betinget. Anders Hornslien og Anders Greif Mathisen anket dommen på stedet. De to andre valgte å ta betenkningstid.

I sin prosedyre la byrettsdommer Torjus Skar vekt på at det ikke var dekning for påstanden om at de fire tiltalte var syndebukker.

De fire tiltalte handlet heller ikke som de gjorde av idealistiske grunner, mente retten: Motivene for medlemsjukset var økonomiske. Det ble lagt noe vekt på at vinningen tilfalt AUF, ikke de tiltalte direkte.

I FENGSEL: Anders Hornslien, Bjørn Jarle Røberg-Larsen og Ragnar Bøe Elgsaas ble dømt til ubetinget fengsel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!