Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til fire års fengsel for delaktighet i drap på 300 000 mennesker

Oskar Gröning (95) fikk ikke medhold i anke.

IKKE MEDHOLD: 95 år gamle Oskar Gröning fikk ikke medhold i anken sin. Dermed blir straffen på fire års fengsel stående. Bildet er tatt i juli i fjor, under rettssaken mot 95-åringen. Foto: TOBIAS SCHWARZ/DPA
IKKE MEDHOLD: 95 år gamle Oskar Gröning fikk ikke medhold i anken sin. Dermed blir straffen på fire års fengsel stående. Bildet er tatt i juli i fjor, under rettssaken mot 95-åringen. Foto: TOBIAS SCHWARZ/DPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 95 år gamle Oskar Gröning, som var ansatt som bokfører i konsentrasjonsleiren Auschwitz, har ikke fått medhold i sin anke. Dermed blir dommen på fire års fengsel for delaktighet i drap på 300.000 mennesker stående.

Den opprinnelige dommen opprettholdes, uttalte Grönings forsvarer Hans Holtermann mandag.

Gröning ble i fjor dømt til fire års fengsel.

Det er første gang at en tysk ankedomstol har besluttet å fatte en avgjørelse basert på at man er delaktig i drap bare ved å være ansatt i en konsentrasjonsleir.

Gröning jobbet med å bokføre jøders verdisaker. Han sorterte verdier og telte penger som ble tatt fra dem som ble drept eller brukt som slavearbeidere.

Den tidligere Waffen-SS-soldaten hadde en kontorjobb og tok ikke direkte livet av noen, men han er like fullt medansvarlig og delaktig i massedrap, het det i dommen i fjor. Gröning beklaget i retten det han gjorde i Auschwitz og sa at ingen skulle ha deltatt i det som skjedde der.

Rundt 1,1 millioner mennesker, de aller fleste av dem jøder, ble drept i Auschwitz. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!