Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til fire års fengsel for hiv-sex

Mann (32) hadde ubeskyttet sex med 13 norske kvinner. Må betale 200 000 kroner til hiv-smittet kvinne.

FIKK MEDHOLD: Aktor Kari Kirkhorn la ned påstand om at den hiv-smittede mannen (32), som har hatt ubeskyttet sex med 13 kvinner, skal dømmes til fengsel i fire år. Foto: Asle Hansen
FIKK MEDHOLD: Aktor Kari Kirkhorn la ned påstand om at den hiv-smittede mannen (32), som har hatt ubeskyttet sex med 13 kvinner, skal dømmes til fengsel i fire år. Foto: Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Oslo tingrett i går ble en hiv-smittet mann (32) av afrikansk opprinnelse dømt til fire års fengsel for å ha hatt ubeskyttet sex med 13 norske kvinner fra Oslo-området. Dommen er i tråd med aktoratets påstand.

32-åringen godtok ikke dommen umiddelbart, men tok betenkningstid.

Straffesaken mot 32-åring gikk for åpen rett i forrige uke. Mannen sto tiltalt for overtredelse av straffelovens § 155, som går ut på å overføre smitte eller utsette andre for smittefare.

Visste han var smittet Mannen ble hiv-testet i 2005, og prøven var positiv. Likevel skal han ha hatt ubeskyttet sex med 13 norske kvinner i tidsrommet 2006 til 2010. En av disse kvinnene er blitt smittet med hiv.

Oslo tingrett dømte mannen til å betale 200 000 kroner i oppreisning til den hiv-smittede kvinnen. Han er også dømt til å betale 20 000 kroner til hver av ti andre kvinner han har hatt ubeskyttet sex med, uten at disse ble påført sykdommen.

Tiltalte skal ha fått barn med to av de fornærmede i saken, men verken de to kvinnene eller barna er hiv-smittet.

- Oppreisningen ligger lavt Saken skal ha medført store psykiske plager for mange av kvinnene som har hatt ubeskyttet sex med 32-åringen. 10 av de 13 reiste krav om oppreisning.

- Jeg synes oppreisningen ligger noe lavt, og må diskutere med min klient hvordan vi skal forholde oss til dette, sier bistandsadvokat Tor  Kjærvik som representerer en kvinne som hadde ubeskyttet sex med 32-åringen uten å bli smittet med hiv.

Politiet frykter at det kan finnes flere kvinner som har hatt ubeskyttet sex med den hiv-smittede mannen.

- Vi har opplysninger som tyder på at han har hatt sex med flere enn de 13 fornærmede i saken. Derfor kan vi ikke vite om det er flere kvinner der ute som er smittet uten å vite om det, uttalte aktor Kari Kirkhorn til Dagbladet etter rettsforhandlingene.

- Trodde han var frisk Forsvarer Maria Bergram Aas har tidligere uttalt til Dagbladet at hennes klient har forklart at han mente han ikke var Hiv-positiv, ut fra sin forståelse av medisin.

- Han trodde han var frisk, og er veldig lei seg for det som er skjedd, sa Bergram Aas.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få forsvareren i tale i dag.