Dømt til fire års fengsel for overgrep mot tolv gutter

En 41 år gammel mann er i Nordfjord tingrett dømt til fire års fengsel for overgrep mot tolv mindreårige gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen var ett år strengere enn aktors påstand. Mannen må også betale til sammen 365.000 kroner i oppreisning til fem av ofrene i saken.

- Vi synes det er strengt at han fikk ett år mer enn aktor la ned påstand om. Han fikk ikke det avslaget han burde hatt siden han tilsto, sier mannens forsvarer Per Kjetil Stautland til NTB.

Domfelte har ikke tatt stilling til om han vil anke straffutmålingen.

- Men han er innstilt på å ta straffen sin og er glad saken er over, sier forsvarer Stautland.

Trener

Domfelte kom i retten med en uforbeholden tilståelse. 41-åringen kom i kontakt med noen av guttene da han var trener for et lokalt fotballag. Enkelte andre gutter tilbød han å hjelpe med øvelseskjøring, eller at de kunne få spille dataspill på PC-en hans.

Overgrepene skal ha startet for 15 år siden, og skal ha pågått helt fram til i januar. Mannen ble avslørt da moren til en av guttene tok kontakt med kommunelegen og fortalte at hun hadde mistanker om overgrep.

Omfang

En av guttene var bare ti år gammel da overgrepene startet. Retten skriver i dommen at sakens omfang kan illustreres ved å vise til at den har rammet tolv gutter i barne- og ungdomsårene, og at det for de fleste av de fornærmedes vedkommende er tale om gjentatte overgrep - i noen tilfeller daglig - over lang tid. For enkelte også over flere år.

41-åringen er av retten for alltid fradømt retten til å inneha stilling som trener eller oppmann i smågutt- eller guttelag i fotball.

(NTB)