Dømt til fire års fengsel for utroskap mot Thule drilling

- Økokrim godt fornøyd.

DØMT TIL FENGSEL: Tidligere styreleder i Thule Drilling, Hans Eirik Olav, er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for underslag av over 32 millioner kroner. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
DØMT TIL FENGSEL: Tidligere styreleder i Thule Drilling, Hans Eirik Olav, er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for underslag av over 32 millioner kroner. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere styreleder i Thule Drilling, Hans Eirik Olav, er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for underslag av over 32 millioner kroner.

I tillegg må Olav betale tilbake hele beløpet i erstatning til en amerikaner og et selskap på Jomfruøyene, skriver Dagens Næringsliv.

- Økokrim er godt fornøyd med dommen. Den tiltalte ble domfelt på hovedpostene, sier førstestatsadvokat Elisabeth Harbo-Lervik.

Oslo tingrett skriver i dommen at det ikke er tvil om at Olav «med vitende og vilje, i den hensikt å skaffe seg selv eller andre uberettiget vinning, aktivt medvirket til utbetalingene, slik at Thule rettsstridig ble tappet».

Olav nekter for at han og amerikaneren, som arbeidet som konsulent for riggselskapet, har stjålet de 32 millioner kronene.

Saudiarabisk prins Olav hevder at pengene gikk via selskapet Strategic Alliances Corporation (Sac) på Jomfruøyene til den saudiarabiske prinsen og tidligere forsvarsministeren Mishaal bin Abdulaziz al Saud og kretsen rundt ham.

Prinsen skal ha bidratt til å løse konfliktene rundt riggsatsingen og hindret at Thule Drilling gikk konkurs i 2008, ifølge Olavs forklaring. Men retten trodde ikke på det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.