Dømt til fire års fengsel for vold mot baby

Ble hjerneskadd. Faren (24) dømt til fire års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 24 år gammel mann ristet sin fem uker gamle datter kraftig og dunket hodet hennes to ganger mot en dørkarm. I dag ble han dømt til fire års fengsel i Rana tingrett.

I januar i år skadet den 24 år gamle mannen datteren sin, som på den tiden var fem uker gammel. Etter mishandlingen har jenta fått en varig hjerneskade og lammelser. Hun ble sendt til Tromsø universitetssykehus, hvor det ble oppdaget at jenta hadde brudd i kragebeinet, skulderbladet og to ribbein.Ville roe henne

Barnefaren sa at han aldri hadde til hensikt å skade datteren, men at han ville roe henne ned da hun gråt, skriver NRK.

Ved et uhell dunket han hodet hennes to ganger mot en dørkarm, sier han. I frustrasjon og fortvilelse over at han ikke fikk roet henne, skal han også ha ristet henne kraftig.

Aktor i saken, Erik Thronæs, mener faren har utøvd kraftigere vold mot barnet enn det han har fortalt i retten, og at han visste hva han gjorde.

- Selv om tiltalte var fortvilet og opprørt da hendelsene fant sted, er det ingen tvil om at han handlet i forsett, sa Thronæs, ifølge NRK.

24-åringens forsvarer, Viggo Rønning, ba om frifinnelse.

- Dette er en trist sak hvor en nybakt far handler i affekt og fullstendig mangler selvkontroll. Han har ikke hatt til hensikt å skade sin fem uker gamle datter alvorlig, sa Rønning.

Seks måneder av straffen er gjort betinget og barnefaren må betale 75.000 kroner i oppreisning til jentas mor. Når graden av jentas invaliditet er klar, vil det også bli fremmet krav om erstatning til henne.

 (NTB)