Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dømt til forvaring for Hylkje-drapet

En 36 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til forvaring i 21 år for drapet på Ingvild Myking (37)i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 36 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til forvaring i 21 år for drapet på Ingvild Myking (37) i Hylkje i Bergen sommeren 2006. Han er også dømt for voldtekt av en 10 år gammel jente.

Den nå 36 år gamle mannen var innsatt i Bergen fengsel, men midlertidig overført til Sandviken psykiatriske sykehus i Bergen sommeren 2006.

Han stakk av da han skulle tilbakeføres til fengselet den 18. juli 2006 og søkte tilflukt hos Myking, som han kjente fra tidligere.

Han bodde hos kvinnen i to dager, og de var blant annet på biltur sammen. Den 20. juli, etter at de hadde vært på badestranden sammen med Mykings datter og datterens venninne, oppsto det en misstemning mellom dem, ifølge 36-åringen.

Han har forklart at han tok en kniv og benekter ikke at han drepte kvinnen med to stikk i brystet mens hun lå på en sofa.

I retten kunne han ikke gi noen detaljer om drapet og heller ikke forklare noe motiv. Etter drapet gjennomførte han voldtekten av 10-åringen.

Hans forsvarer Tor Erling Staff prøvde å få mannen erklært utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

De tre oppnevnte psykiaterne konkluderte derimot med at han var strafferettslig tilregnelig.

FORVARINGSDØMT: 36-åringen ble i dag dømt til 21 års forvaring etter drapet på Ingvild Myking (37), sommeren 2006. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN
FORVARINGSDØMT: 36-åringen ble i dag dømt til 21 års forvaring etter drapet på Ingvild Myking (37), sommeren 2006. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN Vis mer

NTB

DØMT: Forsvareren til 36-åringen, Tor Erling Staff, mente at han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, men psykiaterne ga han ikke medhold i dette. Her sammen med sin klient.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media